linecké těsto
Jako podklad - upéct předem (asi 40 ks)
Náplň
3
balíček
kandované ovoce
2-3
oříšky
Mleté
marmeláda
piškoty
hnědý rum
cukr
Trochu dle chuti, event. vanilkový cukr
Poleva
čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
1
Kandované ovoce umeleme event. drobně nakrájíme. Vše zpracujeme na hmotu, která se dá tvarovat na rohlíčky - do délky i výšky včetně špiček. Necháme trochu odpočinout a poleváme čokoládovou polevou.
2
**Poznámka:** rohlíčky vykrájíme z kolečka (jako měsíc).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva Malá
|30. 11. 2007 15:05
Milý Anonyme, taky koukám jak se dobře a skrytě slovíčkaří. V kandovaném ovoci bývala vždy pomerančová kůra a to docela v hojné množství. Také jsme ji někdy dělali vlastní-když nebylo kandované ke koupi. Tudíž jsme takto si recept nazvali. Můžete si recept poznačit jako ovocné , kandované atd. :-))
Anonym
|29. 11. 2007 22:29
Ať koukám jak koukám, nikde nevidím ingredience chuti pomeranče. Proč tedy pomerančové " rohlíčky???
Iva Malá
|28. 11. 2007 15:43
Ano. Na linecký podklad natvarujeme hmotu tak, že u špičky je jen malá vrstva, pak do obloučku mírně zvedat do středu. Na základně je nejširší a k horizontu se zužuje /jak pyramida/. Dělám tak, že výška ve středu je tak asi 1,5 cm.
Jana T.
|28. 11. 2007 15:12
Tak si nenadávejte ani se nepodceňujte. Pochopila jste to správně.Tu hmotu vytvarujeme na upečené rohlíčky a potom poléváme čokoládou. Recept neznám, ale myslím si, že s trochou trpělivosti a času se to dá zvládnout.
Marsí
|28. 11. 2007 14:12
Tak buď jsem mladá nebo blbá, ale fakt to jako blondýna nechápu..:-) Co nahňácáme na co? To na to linecké dáme tu hmotu nebo jak?