• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančové osvěžení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pomeranč vybereme velké kusy ovoce
    • 1
      kg cukr krystal
    • 5
      lžička kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče řádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky.
2
Dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
3
Poté rozmixujeme, přidáme cukr a kyselinu citronovou, a směs dolejeme vodou tak, abychom měli celkové množství 10 litrů.
4
Necháme v chladu uležet 24 hodin a pak přes jemné sítko přecedíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Tvarohové osvěžení

Tvarohové osvěžení

Citronové / pomerančové poháry

Citronové / pomerančové poháry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • formule99 | 21. 3. 2011 13:58

    Dělávala moje mamka za dob totality a byl fakt moc dobrý.

  • mia | 7. 2. 2007 15:25

    je dobré,nechat citrusové plody vykoupat i s kůrou,která nás děsí svým chemickým tajemstvím a vymáčet ve vřelé vodě

  • Jana V. | 7. 2. 2007 01:39

    Jitko,myslím si totéž.Jinak na chuti chemické látky nepoznáte,ale když si uvědomíte,co pijete..

  • Jitka | 5. 2. 2007 10:37

    Není kůra pomerančů zdraví škodlivá? V Receptáři jednou říkali, že citrusové plody stačí pořádně umýt, ale můj kolega je chemik a ten říkal, že to nestačí. Kůra je prý napuštěná a omytí nepomůže.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:21

    Tento džus dělám již řadu let a je to opravdu dobré pitíčko,takže Evi vyzkoušej a uvidíš, že je to k pití.

  • mia | 4. 2. 2007 18:29

    to je klasický domácí džus.jeden čas jsem jej vařila neustále.takže mám odzkoušeno, že je dobré přidat i citron i s kůrou a mrkev,po rozmixování jsem to naředila a cedila přes látku.a vodu jsem dávala převařenou,celkou horkou směs do láhví.ty se potom zatáhly a džus vydržel déle.

  • Simča Sládková | 3. 2. 2007 10:55

    Já bych řekla, že je to takový přichucený pomerančový džus, ne?

  • Anonym | 2. 2. 2007 14:04

    Evo, skoro určitě k pití, když je toho 10 litrů:-)))

  • Eva | 2. 2. 2007 13:06

    Bude to pak, prosím, k pití nebo k jídlu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Džusy Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina citronová Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
25
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact