• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančové osvěžení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks pomeranč vybereme velké kusy ovoce
    • 1
      kg cukr krystal
    • 5
      lžička kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Pomeranče řádně omyjeme a i se slupkou nakrájíme na menší kousky.
2
Dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a vaříme do změknutí.
3
Poté rozmixujeme, přidáme cukr a kyselinu citronovou, a směs dolejeme vodou tak, abychom měli celkové množství 10 litrů.
4
Necháme v chladu uležet 24 hodin a pak přes jemné sítko přecedíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Tvarohové osvěžení

Tvarohové osvěžení

Citronové / pomerančové poháry

Citronové / pomerančové poháry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • formule99 | 21. 3. 2011 13:58

    Dělávala moje mamka za dob totality a byl fakt moc dobrý.

  • mia | 7. 2. 2007 15:25

    je dobré,nechat citrusové plody vykoupat i s kůrou,která nás děsí svým chemickým tajemstvím a vymáčet ve vřelé vodě

  • Jana V. | 7. 2. 2007 01:39

    Jitko,myslím si totéž.Jinak na chuti chemické látky nepoznáte,ale když si uvědomíte,co pijete..

  • Jitka | 5. 2. 2007 10:37

    Není kůra pomerančů zdraví škodlivá? V Receptáři jednou říkali, že citrusové plody stačí pořádně umýt, ale můj kolega je chemik a ten říkal, že to nestačí. Kůra je prý napuštěná a omytí nepomůže.

  • Ivana Nedbalková | 4. 2. 2007 19:21

    Tento džus dělám již řadu let a je to opravdu dobré pitíčko,takže Evi vyzkoušej a uvidíš, že je to k pití.

  • mia | 4. 2. 2007 18:29

    to je klasický domácí džus.jeden čas jsem jej vařila neustále.takže mám odzkoušeno, že je dobré přidat i citron i s kůrou a mrkev,po rozmixování jsem to naředila a cedila přes látku.a vodu jsem dávala převařenou,celkou horkou směs do láhví.ty se potom zatáhly a džus vydržel déle.

  • Simča Sládková | 3. 2. 2007 10:55

    Já bych řekla, že je to takový přichucený pomerančový džus, ne?

  • Anonym | 2. 2. 2007 14:04

    Evo, skoro určitě k pití, když je toho 10 litrů:-)))

  • Eva | 2. 2. 2007 13:06

    Bude to pak, prosím, k pití nebo k jídlu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Džusy a mošty
Nápoje Džusy Svačina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Kyselina citronová Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Eskymo

Eskymo

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Dušená červená řepa / zelí z řepy

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

170
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
110
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
69
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
61
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
61
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

Pavel Vítek a Janis Sidovský: Romantická svatba na Karlštejně! Podruhé si řeknou »ANO«

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Pomerančové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact