Z uvedených surovin zpracujte těsto a nechte ho v chladu odpočinout. Pomeranče oloupejte, pečlivě zbavte zbytků bílé kůry a rozdělte na kousky po 2 měsíčcích. Těsto vyválejte (já dávám přednost malému množství těsta, takže válím na tloušťku cca 3 mm), nakrájejte a do kousků zabalte pomeranče. Vhoďte do hrnce s vařící vodou, vařečkou podeberte ode dna. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch, nechte ještě 2 - 3 minuty vařit. Pak je vyndejte.
2
Při podávání zapomeňte na tvaroh nebo skořici a posypte knedlíky mletými vlašskými ořechy, smíchanými s moučkovým cukrem, a polijte rozpuštěným máslem.
3
Těsto můžete zvolit libovolné, na jaké jste zvyklé, ale někdy vyzkoušejte i tohle (i s jiným ovocem). Od té doby, co je znám, už jiné nedělám!
Knedlíky s pomerančema předčily má očekávání. ;-) Ačkoli určitě existujou lepší náplně, i s tím pomerančem se to dá... A druhej den jsou ještě lepší! Co se však týče těsta, to bylo bezkonkurenční!! Skvěle se s ním pracuje a je vynikající, určo zopakuju i s jiným ovocem. Díky za recept, dávám 1. :-))