• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pomerančová žebírka
Napište svůj komentář k receptu

Pomerančová žebírka

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomerančová žebírka
Pomerančová žebírka
Pomerančová žebírka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      kg vepřová žebírka
    • olej
    • alobal
    • sůl
  • Marináda
    • pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      lžíce med
    • 5
      stroužek česnek 4 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžíce zázvor strouhaný
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí umícháme v misce marinádu, kterou potřeme vepřová žebírka, nakrájená na potřebnou velikost. Žebírka necháme v chladu marinovat nejlépe přes noc. Marinovaná žebírka dáme do olejem vymazaného pekáče, mírně osolíme, zakryjeme pevně alobalem a dáme do předehřáté trouby péct na cca 30 minut. Pak alobal sundáme (pozor na páru!) a zkontrolujeme, zda není potřeba podlít. Pokud ano, podlijeme, opět pekáč uzavřeme a pečeme dalších cca 20 minut. Poté odklopíme, dle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborem nebo čerstvým pečivem a čerstvou zeleninou nebo salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančová kachna

Pomerančová kachna

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Lukášova pomerančová bábovka

Lukášova pomerančová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrdinová | 12. 12. 2016 21:16

    Výborné!Děkuji za recept.

  • Alice Soukalová | 6. 4. 2016 15:22

    Vynikajici :-* také si myslím, že marinádu budu aplikovat i na jiné druhy masa.

  • Broňa | 5. 10. 2014 18:56

    To není recept ale afrodisiakum. :-*

  • Monika | 20. 2. 2014 14:53

    Výborný recept! Myslím, že marináda bude skvělá i na jiné maso než žebírka a už se těším až to vyzkoušíme, a třeba už i na zahradním grilu. Chválím a doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Česnek Med Olej Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová žebírka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

72
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
33
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Opálená pokožka bezpečně a chytře. Jak na to?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marináda s rozmarýnem
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu
Pomerančová zmrzlina
Pomerančová zmrzlina
Pomerančové kuličky
Pomerančové kuličky
Pomerančové kuličky obalené v kokosu
Pomerančové kuličky obalené v kokosu
Pomerančové mojito
Pomerančové mojito
  • Recepty.cz
  • Pomerančová žebírka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact