olej
kapka pomerančového oleje nebo pomerančová kůra
Postup přípravy receptu
1
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané bábovky. Pečeme asi 45 minut. Během pečení si připravíme zálivku z pomerančové šťávy a zbytku cukru. Zálivkou zalijeme upečenou bábovku ještě ve formě. Po vsáknutí a vychladnutí vyklopíme.
2
Varianta: když se přidá mletá skořice, tak je to výborná bábovka pro předvánoční čas. Recept je z kalendáře Frekvence 1.
Tak nevím, ty míry na ml mě trochu mátly. Šťáva ze dvou pomerančů je fajn, ale mám pocit, že jsem jí měla asi málo, protože to, čím jsem polila bábovku vypadalo spíš jako sirup než oslazená šťáva. Taky to tedy mohlo být tím, že nemám klasickou bábovkovou formu, ale používám věnec. Jinak řečeno jsem si představovala, že bude mokřejší. Jinak je chuťově zajímavá a rozhodně to nebyl poslední pokus.
Mila Veselá
|5. 12. 2007 12:41
Tak jsem znovu bábovku pekla a 1/2 prášku do pečiva bohatě stačí, bábovka krásně naskočila. Štávu nesvařuji, na kvalitu to nemá vliv, stačí že je cukr ve štávě rozpuštěný. Lije se to na horkou bábovku, takže trvanlivost také neutrpí. No ale nám stějně nikdy nevydrží..
Marketa F.
|25. 4. 2007 18:26
Mam ten kalendar take, babovka je moc dobra, ale v tomto receptu je chyba - prasek do peciva ma byt cely a na zalivku se ma cukr s pomerancovou stavou svarit - proto se vam to mozna tatano nepovedlo.
Monika
|24. 1. 2007 12:23
bábovku znám a je skvělá, díky za ni!!
tatana novakova
|26. 6. 2006 02:51
babovka se mi vubec nepovedla testo bylo sama mouka, vune zadna a manzeluv komentar - jeste ze dnes nikdo neprisel