• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
Napište svůj komentář k receptu

Pomeranč na 4x

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomeranč na 4x
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučka
    • 100
      g mleté mandle
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Na naplnění
    • pomerančová marmeláda
  • Na zdobení
    • moučka
    • 1
      ks pomerančová šťáva z
    • kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prosejeme sypké a přidáme změklé máslo + ostatní suroviny, nezapomenout na sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v lednoci ztuhnout. Vyválíme na pomoučeném povrchu a vykrajujeme tvary dle libosti. Já dělala zvonečky. pečeme asi při 170 °C 8-10 minut. Slepujeme pomerančovou marmeládou. Slepovala jsem schwartau extra a je nahořklá. Celkově doporučuji mazat velmi málo jen aby se k sobě přilepily.
2
Zdobení: moučku rozmíchat se šťávou z pomeranče v přiměřeném množství a dlouho míchat, aby poleva byla hladká a leská. Slepené potíráme vrstvou polevy a sypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou. Jsou už 2. den měkké a voňavé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ELA | 29. 12. 2007 01:18

    výborné cukroví! neměla jsem k dispozici pomerančovou marmeládu, tak jsem pořádně promíchala meruňkovou s omytou nastrouhanou pomerančovou kůrou - nikdo nepoznal, že "pomerančová" marmeláda je švindl

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 01:31

    paní ivanko,nejste sama,také jsem na to klikla jak použiju pomeranč 4krát,ne že bych musela tak šetřit.Ale vypadat i vonět to opravdu musí krásně.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 21:54

    díky všem za odpověď :o)

  • Radka Hudská | 11. 12. 2007 21:05

    První co upoutá na receptu je název a přišlo mi tohle lepší než např pomerančové zvonečky, protože tvary si stejně každý udělá jaké bude chtít. Pomeranč je v těstě, v marmeládě, v polevě a ve zdobení. :-)) Ale jinak při použití fantazie můžete téměř z každého těsta udělat alespoň 4 druhy cukroví.

  • Jana T. | 11. 12. 2007 16:36

    Já si myslím, že se tam 4 x dopočítá snadno - kůra, marmeláda, šťáva a kandovaná kůra. A musí to určitě krásně vonět a chutnat.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:36

    Protože je tam pomeranč nebo jeho produkt použit 4krát.

  • Adél | 11. 12. 2007 15:58

    zřejmě proto, že se tam dává kandovaná pomer.kůra, strouhaná pomer.kůra, pomer.marmoška a šťáva z pomeranče... ale nejsem autorka, to jsou pouze mé dedukce:-) hezký den

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 15:34

    Zmátl mě trochu název. Myslela jsem že ze základního těsta je možné utvořit 4 různé varianty cukroví. Nevím proč tedy 4x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandovaná pomerančová kůra Máslo Mleté mandle Moučka Pomerančová kůra Pomerančová marmeláda Pomerančová šťáva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Bramborový salát s olejem

Bramborový salát s olejem

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Bramborové buchty - kynuté

Bramborové buchty - kynuté

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

268
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
138
Máslové řízky
Máslové řízky
54
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
54
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

Jana Paulová oslavila neuvěřitelné výročí: Půl století s manželem!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact