• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
Napište svůj komentář k receptu

Pomeranč na 4x

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomeranč na 4x
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 130
      g máslo
    • 100
      g moučka
    • 100
      g mleté mandle
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
  • Na naplnění
    • pomerančová marmeláda
  • Na zdobení
    • moučka
    • 1
      ks pomerančová šťáva z
    • kandovaná pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

1
Prosejeme sypké a přidáme změklé máslo + ostatní suroviny, nezapomenout na sůl. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v lednoci ztuhnout. Vyválíme na pomoučeném povrchu a vykrajujeme tvary dle libosti. Já dělala zvonečky. pečeme asi při 170 °C 8-10 minut. Slepujeme pomerančovou marmeládou. Slepovala jsem schwartau extra a je nahořklá. Celkově doporučuji mazat velmi málo jen aby se k sobě přilepily.
2
Zdobení: moučku rozmíchat se šťávou z pomeranče v přiměřeném množství a dlouho míchat, aby poleva byla hladká a leská. Slepené potíráme vrstvou polevy a sypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou. Jsou už 2. den měkké a voňavé.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ELA | 29. 12. 2007 01:18

    výborné cukroví! neměla jsem k dispozici pomerančovou marmeládu, tak jsem pořádně promíchala meruňkovou s omytou nastrouhanou pomerančovou kůrou - nikdo nepoznal, že "pomerančová" marmeláda je švindl

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 01:31

    paní ivanko,nejste sama,také jsem na to klikla jak použiju pomeranč 4krát,ne že bych musela tak šetřit.Ale vypadat i vonět to opravdu musí krásně.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 21:54

    díky všem za odpověď :o)

  • Radka Hudská | 11. 12. 2007 21:05

    První co upoutá na receptu je název a přišlo mi tohle lepší než např pomerančové zvonečky, protože tvary si stejně každý udělá jaké bude chtít. Pomeranč je v těstě, v marmeládě, v polevě a ve zdobení. :-)) Ale jinak při použití fantazie můžete téměř z každého těsta udělat alespoň 4 druhy cukroví.

  • Jana T. | 11. 12. 2007 16:36

    Já si myslím, že se tam 4 x dopočítá snadno - kůra, marmeláda, šťáva a kandovaná kůra. A musí to určitě krásně vonět a chutnat.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:36

    Protože je tam pomeranč nebo jeho produkt použit 4krát.

  • Adél | 11. 12. 2007 15:58

    zřejmě proto, že se tam dává kandovaná pomer.kůra, strouhaná pomer.kůra, pomer.marmoška a šťáva z pomeranče... ale nejsem autorka, to jsou pouze mé dedukce:-) hezký den

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 15:34

    Zmátl mě trochu název. Myslela jsem že ze základního těsta je možné utvořit 4 různé varianty cukroví. Nevím proč tedy 4x

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandovaná pomerančová kůra Máslo Mleté mandle Moučka Pomerančová kůra Pomerančová marmeláda Pomerančová šťáva Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

24
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
19
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
12
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Zpěvačka Rezková po karu za Jiřího Krampola (†87): Zastala se pořadatelů!

Zpěvačka Rezková po karu za Jiřího Krampola (†87): Zastala se pořadatelů!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Pomeranč na 4x
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact