plechovka
zelené olivy
cca 3/4 plechovky oliv; nakrájet na drobné kousky
200
g
pomazánkové máslo
2
lžíce
zakysaná smetana
1
stroužek
česnek
dle chuti může být i víc - ale pozor na přechucení
1
špetka
sůl
dle chuti
1
špetka
pepř mletý
dle chuti
1
špetka
provensálské koření
dle chuti; mohou být i jemně nasekané čerstvé provensálské bylinky
1
balení
toastový chléb
Malé balení (lépe chutná tmavý)
Na ozdobu
1
balíček
pršut
Postup přípravy receptu
1
Pomazánkové máslo a zakysanou smetanu smícháme dohromady, aby směs byla hladká. Přidáme drobně nasekané olivy, prolisovaný česnek a ochutíme pepřem, kořením a případně solí. Toasty opražíme. Vzniklou pomazánku natřeme v tenké vrstvě na opražené toasty a zdobíme kouskem pršutu a rozkrojenými půlkami zbylých oliv. Vhodné k posezení u vína.