Ryby zbavíme kostí (pokud je mají), rozetřeme do misky i s částí tomatového nálevu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme majonézu, je-li pomazánka příliš hustá, přidáme zbytek tomatového nálevu. Mažeme na nakrájenou veku.
...na jednu plechovku rybiček je celá sklenice majolky příliš :-\
Arnošt Hausvater
|10. 9. 2008 18:10
Přidejte vajíčko na tvrdo a kyselou okurku ..Výborné
Světlana
|9. 12. 2006 21:16
Pomazánku dělám, ale aby byla lehčí, část majonézy nahradím lžící-dvěma tvarohu.
Di
|8. 12. 2006 19:41
Pokud se rybičky pokrájí na kousky, přidá se cibule a také sterilovaný celer nebo cukína, ochutí se worchestrem, pepřem, cukrem a citrónem, je výsledkem dobrý salátek. Rybičky mohou být také v paprikovém protlaku.
Hana Zmrhalová
|8. 12. 2006 19:27
Místo majonézy používám pomazánkové máslo a vyšlehám ručním šlehačem. Dobré je přidat i pažitku. Je výborná i na chleba.