Z makrely vybereme kosti a sloupneme kůži. Maso rozkrájíme na malé kousky, přidáme máslo nebo margarín, posekanou cibuli, trošku majolky, lžičku hořčice, a vše rozmícháme vidličkou a maso ještě rozmělníme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Pomazánka je moc dobrá, ale taky pekelně nezdravá, jak už to u výborných receptů často bývá :-)
Pro odlehčení mě hodně zaujaly v komentářích uvedené tipy na náhradu másla a majonézy tvarohem.
Nicméně připravovala jsem ji už opakovaně, protože se vždycky okamžitě sní :-)
Bruno Měřínský
|21. 4. 2013 18:06
Neškodí taky trochu citrónové šťávy.
Pája S
|9. 6. 2010 23:58
A nahoru pažitku!!
Pája S
|9. 6. 2010 23:57
Dělám stejně,jen vynechávám máslo.Někdy přidám pro změnu nakrájenou kyselou okurku.
Simča Sládková
|9. 6. 2010 23:07
Ááááááno - zapoměla jsem: přidáváme také citronovou šťávu!!!!
Simča Sládková
|9. 6. 2010 23:06
Majolku nedáváme, makrela je sama o sobě dost tučná. Nejraději ji máme pěkně do pěny našlehanou mixérem... A servírujeme s tmavým chlebem a zeleninou.....
michal jakouš
|7. 12. 2009 11:08
vše rozšlehám ve šlehači do pěny -vynikající
mia
|11. 3. 2008 13:54
vychlazenou máznout na klasickou dobře očesnekovanou horkou topinku...kalorické,ale vynikající
vilda babič
|10. 3. 2008 22:12
nevím,zda jsem byla přihlášená,tak znovu píšu ,že je vynikající ! Alena Babičová
vilda babič
|10. 3. 2008 22:11
právě jsem dodělala a navečeřela se, výborná !!!!Alena Babičová
Lena Novotná
|24. 1. 2008 11:50
Já vajíčka nedávala a můžu říct, ze se po ní jen zaprášilo! Skvěly recept. DOPORUCUJU !
Jiří Vymětal
|9. 8. 2007 07:53
Těch vajíček může být víc. Klidně 5 nebo 6. Hořčice aspoň polévkovou lžíci. Není to potom tak tučné a je to chutnější. Majolka nemusí být a rozšlehat šlehačem do hladka.
Marysa
|2. 4. 2007 20:30
Udělala jsem spíše podle Jany V.-tvaroh(kostka)ušlehaný se solí, pepřem a olivovým olejem, rozředěný na požadovanou hustotu mlékem, cibule, mrkev a samozdřejmě uzená makrela. Je toho kýbl, je to vynikající s čerstvým chlebem a je to určitě i hrozně zdravé! Děkujiza inspiraci!
Jana V.
|22. 11. 2006 14:03
Místo másla dávám nízkotučný tvaroh,ještě přidávám vejce natvrdo a kyselou okurku.Trochu majolky také přidávám.Pro fajnšmekry nastrouhejte najemno čerstvou mrkev,je to výborné.
Di
|21. 11. 2006 19:00
Místo majolky může být žervé, lučina nebo něco podobného.
Štěpánka Kozelková
|21. 11. 2006 17:40
Je nejlepší a také moc zdravá, zrovna jdu na ní. Ale také nedávám majolku a vždy do ní přidám trošku něčeho čerstvého zeleného:)
jaja 13
|1. 3. 2006 15:14
Ještě přidávám citronovou šťávu
Jana Povolná
|28. 2. 2006 23:55
Je skvělá,dělám jí také......vynechávám jen majolku (Rama stačí) a nakonec to celé projedu šlehačem s metlami - krásně se spojí....
Jana Duffková
|28. 2. 2006 18:13
Pomazanku jsem vyzkousela a je fakt vynikajici,mnam!
Katerina Petsch
|9. 1. 2006 15:18
pomazanka z makreli je velice dobra muzu jen potvrdit.