Do mísy nastrouháme na hrubém struhadle herkules nebo jej pomeleme. K tomu přidáme máslo, tavený sýr, majolku, česnek, sůl, pepř. Vyšleháme, aby se nám všechny suroviny spojily. Nakonec přimícháme na jemno nastrouhaný sýr. Necháme vychladit.
2
Výborné na jednohubky nebo jenom na rohlík nebo tmavé pečivo tmavé pečivo.
3
Místo herkulesu můžeme použít i poličan, nedoporučuji vysočinu - nemá tak aromatickou chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Romča
|5. 7. 2007 01:46
Dělám tuto pomazánku ze selskýho salámu a je vynikající.Asi jí zítra udělám.
Andora
|25. 4. 2007 17:13
tak mám nastrouháno, zítra všechno pomíchám, vždy když mají přijet mladí, dělám jinou pomazánku, tento víkend je nařadě tato
Blanka
|28. 2. 2007 10:14
Výborná pomazánka výrazné chuti. Nikdy nevydrží do druhého dne :o)
Zdena z JM
|18. 10. 2006 11:10
Já narozdíl od autorky dělám tuto pomazánku z Vysočiny.Není sice tak pikantní,ale je voňavější.Herkules a Poličan mají zvláštní nakyslou chuť a to u nás moc nefrčí.Je výborná i z levnějších tvrdých salámů-např,selský,turist apod.Záleží na chuti každého.Ale v každém případě dávám 1.
Petra
|18. 10. 2006 10:52
Pomazánka je opravdu skvělá!Prostě nemá chybu,chutnala naprosto všem:-)
Jiří Mlčoch
|29. 3. 2006 20:25
dnes jsem se inspiroval a musim rict, ze je vytecna, pridal jsem i trochu kapie, aby to vice lahodilo oku i chutovym bunkam, moc dobre. Dekuji za recept :)
dasa
|14. 3. 2006 08:15
vypadá to zajímavě, určitě vyzkouším
Tereza Jarčušková
|13. 3. 2006 10:21
Teraz som si všimla, že je to tam napísané, ospravedlňujem sa za zbytočnú otázku, som nepozorná.
Tereza Jarčušková
|13. 3. 2006 10:20
Prosím, Herkules je saláma alebo niečo podobné ? Ja poznám len lepidlo Herkules ( inak veľm i dobre lepí ) : )))))