• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka z cizrny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka z cizrny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka cizrna (asi 400 g)
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • citronová šťáva z 1 ks citronu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
2
Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolemi - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 26. 9. 2015 14:34

    Půl kelímku velkého nebo malého jogurtu?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 6. 2013 10:27

    Pomazánka byla dobrá, citronu jsem dávala poloviční množství, ale nebyla jsem tak nadšená, jak předchozí komentáře. Jak to byla jednolitá homogenní směs, tak se nám rychle přejedla. Dali jsme si jednou, dvakrát... a pak tvrdla v lednici...

  • Jarka O. | 25. 4. 2008 18:18

    Moc dobré to bylo...cizrnu jsem měla sterilovanou, bylo to hotové natošup. S opečeným arabským chlebem výborná a lehká večeře. Dávám 1:-)

  • Majka Přidalová | 1. 2. 2007 18:06

    Naprosto skvělá pomazánka, dělala jsem ji ze sušené cizrny a sklidila úspěch i u mého masožravého manžela :) Navíc jsem přidala jen najemno nakrájenou čerstvou bazalku a místo černého pepře pepř bílý. Určitě ji budu dělaat často, cizrnu totiž zžňuju.

  • Jana Vrbová | 5. 12. 2005 20:15

    Moc dobré to bylo.Cizrnu jsem měla klasickou, hodinu jsem vařila, ale jinak jsem postup zachovala, mělo to veliký úspěch.Je to dobré a zdravé a chlapi si pochutnali!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Zdravě i chutně Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Citronová šťáva Cizrna Olivový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Božský koláč

Božský koláč

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Plněné cukety s ementálem

Plněné cukety s ementálem

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

111
Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky
Jednoduché bramborovo…
45
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
39
Špaldový šmorn (trhanec), základní recept
Špaldový šmorn (trhanec)…
30
Mleté maso s řapíkatým celerem
Mleté maso s řapíkatým…
28
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

Nezdárný Andrew (65) přišel o titul i bydlení, ale… Doživotní renta od krále!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact