Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
2
Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolemi - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.
Pomazánka byla dobrá, citronu jsem dávala poloviční množství, ale nebyla jsem tak nadšená, jak předchozí komentáře. Jak to byla jednolitá homogenní směs, tak se nám rychle přejedla. Dali jsme si jednou, dvakrát... a pak tvrdla v lednici...
Jarka O.
|25. 4. 2008 18:18
Moc dobré to bylo...cizrnu jsem měla sterilovanou, bylo to hotové natošup. S opečeným arabským chlebem výborná a lehká večeře. Dávám 1:-)
Majka Přidalová
|1. 2. 2007 18:06
Naprosto skvělá pomazánka, dělala jsem ji ze sušené cizrny a sklidila úspěch i u mého masožravého manžela :) Navíc jsem přidala jen najemno nakrájenou čerstvou bazalku a místo černého pepře pepř bílý. Určitě ji budu dělaat často, cizrnu totiž zžňuju.
Jana Vrbová
|5. 12. 2005 20:15
Moc dobré to bylo.Cizrnu jsem měla klasickou, hodinu jsem vařila, ale jinak jsem postup zachovala, mělo to veliký úspěch.Je to dobré a zdravé a chlapi si pochutnali!