• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka z cizrny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka z cizrny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      plechovka cizrna (asi 400 g)
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • citronová šťáva z 1 ks citronu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      kelímek bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Cizrnu necháme okapat a rozmixujeme společně s jogurtem, česnekem, citronovou šťávou a olivovým olejem na hladkou kaši. Osolíme, opepříme.
2
Podáváme s chlebem nebo s bagetou. Můžeme také použít suchou cizrnu. Zacházíme s ní stejně jako s hrachem nebo fazolemi - necháme přes noc namočenou ve studené vodě a potom uvaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový závin z cizrny

Ořechový závin z cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Romana | 26. 9. 2015 14:34

    Půl kelímku velkého nebo malého jogurtu?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 6. 2013 10:27

    Pomazánka byla dobrá, citronu jsem dávala poloviční množství, ale nebyla jsem tak nadšená, jak předchozí komentáře. Jak to byla jednolitá homogenní směs, tak se nám rychle přejedla. Dali jsme si jednou, dvakrát... a pak tvrdla v lednici...

  • Jarka O. | 25. 4. 2008 18:18

    Moc dobré to bylo...cizrnu jsem měla sterilovanou, bylo to hotové natošup. S opečeným arabským chlebem výborná a lehká večeře. Dávám 1:-)

  • Majka Přidalová | 1. 2. 2007 18:06

    Naprosto skvělá pomazánka, dělala jsem ji ze sušené cizrny a sklidila úspěch i u mého masožravého manžela :) Navíc jsem přidala jen najemno nakrájenou čerstvou bazalku a místo černého pepře pepř bílý. Určitě ji budu dělaat často, cizrnu totiž zžňuju.

  • Jana Vrbová | 5. 12. 2005 20:15

    Moc dobré to bylo.Cizrnu jsem měla klasickou, hodinu jsem vařila, ale jinak jsem postup zachovala, mělo to veliký úspěch.Je to dobré a zdravé a chlapi si pochutnali!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Zdravě i chutně Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Citronová šťáva Cizrna Olivový olej
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

93
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
91
Zapečená růžičková kapusta s uzeninou
Zapečená růžičková…
90
Zapečená rýže s mletým masem a zelím
Zapečená rýže s mletým…
90
Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce
Zapečené artyčoky v…
89
Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Zapečená vinná klobása -…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka se sýrem cottage
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka sloní žrádlo
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z "vepřovky"
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy I.
Pomazánka z červené řepy II.
Pomazánka z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Pomazánka z cizrny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact