Mrkev najemno nastrouháme a pokapeme šťávou z citronu, pak promícháme s krenexem (podle chuti) a drobně nakrájenou cibulí, můžete dochutit i česnekem. Posolíme a smícháme s majolkou - já dávám půl na půl se zakysanou smetanou. Necháme několik hodin odležet v chladničce a potom mažeme na veku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pilence
|28. 2. 2005 10:00
Jako pomazanka tento recept v rodine nikoho neurazil, ale ani nenadchnul. Situace se radikalne zmenila, kdyz jsem zbytek pomazanky pridala k zelnemu salatu s cibuli a horcici. Kombinace kopecku zelneho salatu a kopecku mrkvoveho salatu ke karbanatkum se ukazala jako primo vrazedna pro oba salaty. Diky, Pile
HANKA
|26. 2. 2005 20:48
Moc dobrá pomazánka,nedala jsem česnek ani cibuli.
Míla Kořínková
|24. 2. 2005 18:00
Tuto pomazánku dělám také, jen místo krenexu dávám čerstvý křen a lžičku obyč. hořčice, česnek nedávám. Je to vitamínová bomba, Alena má pravdu, nám chutná na plátcích celozrnného rohlíku - koukám ,že v lednici vše potřebné mám, tak je o večeři postaráno..
Vendula
|24. 2. 2005 08:20
Podobnou jsem již jedla,jen místo mrkve se dalo zelí-taky dobré.
pešek
|23. 2. 2005 15:13
No je pravda, že po přečtení receptu se na to chystám .
Alena
|23. 2. 2005 11:34
Naďo, tak tahle pomazánka nemá chybu. Moc jsem si pochutnala, je vynikající i samotná jako příloha a v tomto chřipkovém období doporučuji všem pro doplnění vitamínů. Díky za recept.