Musím říct, že mi to moc nechutnalo... :-! Nebylo to podle mích představ :-S :-( =-O
Mám pocit, že métský byl dobrý tak před zhruba 20 lety. Nyní má úplně jinou chuť a je hrozně slaný. Není to ono. Zkoušela jsem ho koupit na ruzných místech od různých výrobců ale ten dobrý jsem nenašla. :-(
Čajovka - čajový salám - métský salám: vyrábí se z vepřového a hovězího masa (tučného) + dusitanová sůl + koření - nasolí se a umele do máslové kozistence, narazí do obalů, nechá krátce fermentovat (rozklad glukózy na kyselinu mléčnou - proto nakyslá chuť) a pak se vyudí studeným kouřem. Je to výrobek tepelně neopracovaný, určený k rychlé spotřebě.
Métský salám je něco jiného než čajovka . Ta obsahuje tuším víc tuku , je rozmixovaná úplně na jemno a je vyuzená . Doporučuji od Opavské firmy Bivoj - je nejlepší a prodává se ve střívku jak píše Květa .
Čajovka je něco jako paštika ve střívku, prodává se také jako Métský salám, moje maminka jí říkala Maceška podle výrobce za první republiky. Je moc dobrá i sama jen tak namazat na chleba
Co je to prosím ten čajový salám? Dekuji moc.
Pomazánku jsem vyzkoušela stereo s jednou kamarádkou, které jsem dala recept. Nezávisle jsme se shodly (včetně našich rodin), že je trochu zbytečně nakyslá. Tak jsem zkusila místo tvarohu dát neochucené pomazánkové máslo a je to paráda, jemná a výborná. Pak nemusíte ani dávat máslo. Kdo chce pomazánku opravdu jemnou, omezí koření a petrželku, ale to už je opravdu věc individuální chuti. V každém případě děkuji za recept, rozšířil náš pomazánkový repertoár. :-)
Máme dnes k večeři a říkám mnamka.hodnocení za 1.dík za recept
Miriam máte u mě jasnou jedničku.Pomazánku jsem udělala dnes k večeři a je opravdu moc dobrá.Název je výstižný :=)
určitě zkusím a myslím,že by se nic nestalo,kdyby tam byl chucený sýr třeba s šunkou a i to pomazánkové máslo by mohlo být s příchutí a bez té majolky bych se úplně obešla.
No to musím zkusit a poznám jestli je název správný :-))