• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pomazánka ČE-KO
Napište svůj komentář k receptu

Pomazánka ČE-KO

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pomazánka ČE-KO
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks vepřové maso ve vlastní šťávě
    • 1
      ks hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva
    • 1
      ks lančmít - konzerva

Postup přípravy receptu

1
Odebereme sádlo z vepřové konzervy a lehce na něm osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme ostatní konzervy na pánev a dusíme asi 15 minut, než se odpaří voda. Mezitím šťouchadlem na brambory nebo vidličkou rozmačkáme kousky masa na jemné kousky. Necháme vychladnout. Pokud je málo cítit česnek, přidáme ještě nakonec rozetřený, zamícháme a mažeme na chleby. Zdobíme rajčetem, paprikou nebo okurkou.
2
Název pomazánky ČE-KO znamená ČEsnek + KOnzervy. Dnes již není běžné jíst konzervy, ale možná nějakou zapadlou doma objevíte, nebo budete potřebovat udělat velké množství jídla s minimem námahy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Dýňová tofu pomazánka

Dýňová tofu pomazánka

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danča | 1. 2. 2015 09:53

    je fakt, že ne každá konzerva je dobrá konzerva, jsem hodně vybíravá a háklivá na takové ty chrupavky a pod. Hamé mě taky zklamalo, ale třeba značkou Pikok z Lildu jsem si chuť spravila. Ne každý je tak šikovný (nebo prostě nechce zavařovat :-[ ), aby si dělal vlastní :-) Ale rozhodně je taky fakt, že to není jídlo na každý den :-)

  • venda | 29. 12. 2014 19:12

    Dnešním výrobcům ,,masových" konzerv bych je nabízel ke snídani,obědu a večeři,aby poznali co je to za hnis,kterým zaplavují trh a snaží se bohatnout.Pamatuji konzervy za komančů a to byly MASOVÉ KONZERVY

  • likaso
    likaso | 28. 6. 2014 15:04

    vždyť je všechno z konzervy?! :-!

  • lucik | 12. 1. 2012 11:52

    Vždyť vás to nikdo nenutí jíst. Nechte si tyhle kecy pro sebe. Náhodou je to dobré a levné. To že tu děláte, že by jste to nikdy nesnědli a přitom kdyby jste to nevěděli tak by jste se olizovali, na to vám nikdo není zvědavý. Jestli to není třeba v tom že to neumíte zpracovat. Takže se nejdřív zamyslete než něco napíšete. Pomlouvat umí každý.

  • Ivana Přikrylová | 29. 5. 2007 09:44

    Konzervy nepoužívám vůbec, pro naši rodinu jsou prostě nepoživatelné (nejhorší jsou od Hamé). Když přece jen potřebuju něco na dovolenou, tak si masovou konzervu udělám sama (vepřové maso ve vlastní šťávě), zrovna tak si zavařuji i jídlo na dovolenou (uvedené recepty jsem zde před časem uvedla)

  • Janča | 25. 5. 2007 20:50

    Konzervu používám pouze do halušek a do špaget. A to pouze Hamé hovězí. Ještě dělám pomazánku a na tu používám pouze vepřovku z LIDLu. A souhlasím s tím,že to není co bývalo.

  • Gábina H | 25. 5. 2007 12:11

    Jinak souhlasím se Simčou. Někde jsem četla studii, kde bylo srovnání cen za totáče a dneska v poměru k platům. Výsledkem bylo, že za totáče byly ceny dost vysoké oproti dnešním, tak to jen tak na okraj.

  • Gábina H | 25. 5. 2007 11:57

    Já myslím, že tady se spíš než o ceně diskutuje o chuti. Dřív ty konzervy opravdu chutnaly jako maso, dneska je to taková nevzhledná "paštika"

  • Zdena z JM | 25. 5. 2007 10:26

    Simčo,úplně s Vámi souhlasím a taky tyto poznámky nemám ráda.Ale jsou lidé,které prostě nepřesvědčíte,a stále budou jen brblat:no jo, to bylo tenkrát ,to jsme si mohli ledasco dovolit,když chleba stál 4,20 a máslo 10 Korun.

  • Simča Sládková | 25. 5. 2007 10:02

    Já se předem omlouvám za příspěvek tak trochu mimo mísu a píši to s vědomím, že asi píchnu trochu do vosího hnízda, ale hrozně nemám ráda poznámky typu " ... a ještě stály 10,- korun". To je sice pravda, ale v době, kdy ty konzervy stály 10 kaček, já jsem brala cca 1250,-. Taď mám skoro 10x tolik, takže pokud ta kvalitní konzerva nestojí 100,-, je pořád levnější, než bývala za totáče....

  • barča | 25. 5. 2007 09:59

    Pane Františku, opravdu jsme to jedli a myslím, že skoro všichni a vidíte jsme tu. Ale zase: ono nic lepšího nebylo a ty čínské se fakt daly jíst.Onehdy jsem jednu vepřovku po ochutnání radši dala kočce a od té doby se neukázala (ta kočka). Snad to přežila jako my.

  • František Pazdera | 24. 5. 2007 23:42

    Nedávno jsem se snažil použít hovězí konservu jako základ na masovou směs do špaget - nešlo to vůbec pozřít. Jste si opravdu jist, že jste jedli jídlo uvařené z těchto konserv? Přežili jste to?

  • Hela - | 24. 5. 2007 16:55

    Souhlasím s Di. Ohledně kvality bych to s českou konzervou ani nezkoušela, snad možná s čínskou a s malým balením. Jinak ohledně špekáčků jsem zjistila, že jediné které se dají jíst a dají se opékat i na ohni jsou z Globusu. Jednou mi někdo říkal, že do nich používají stejnou hmotu jako na Gothaj.

  • jana k. | 24. 5. 2007 15:47

    Naprosto souhlasím s p.Janou i Di ohledně kvality konzerv.Mám stejné vzpomínky i když do důchodu daleko.Dnes "vepřovku používám jen jako rychlý základ do guláš.polévky.Stejný problém mají špekáčky.

  • jana | 24. 5. 2007 11:50

    Barčo, nedávno byl test tě+hle konzerv v MF. Za moc to nestojí nikde, ale zásadně se nesmí koupit "vepřové ve vlastní šťávě" apod., to je opravdu hnůj, ale brát "vepřové MASO ve vlastní šťávě" atd. Dobrým vodítkem je také cena - ty lepší stojí minimálně 46,- Kč a klidně i více, takže pak se takováhle pomazánka neúměrně prodraží, protože za stejné peníze jsou 2 kuřata. Jo a nejlíp snad dopadly konzery Hamé. Jinak souhlasím s Di, že za našich časů, to bývaly konzery na chleba, mňam a ještě stály 10,- korun, na chaty a výlety ideální.

  • barča | 24. 5. 2007 10:17

    Jestli mohu zopakovat dotaz, který jsem dávala u "ďábelská směs na topinky" : kdo poradí, která z uvedených konzerv (myslím výrobce) není podivný lančmít jak píše trefně Di a dá se event. i sníst ?

  • Di | 24. 5. 2007 08:54

    Problém je ten, že konzervy už nejsou to, co bývaly v době, kdy byla vynalezena tato pomazánka. Už je nejíme ani na dovolené, mám totiž pocit, že ať koupím cokoliv, stále je to nějaký podivný lančmít, jehož součástí je především buchta a voda. Jó za mých mladých let bývalo vepřové nebo ve vlastní šťávě maso se šťávou a ani lančmít nebyl k zahození.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Maso & ryby & mořské plody
Maso Chuťovky Pomazánky Oběd Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hovězí maso ve vlastní šťávě - konzerva Lančmít - konzerva Vepřové maso ve vlastní šťávě
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Pečené smetanové řízky

Pečené smetanové řízky

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

123
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…
55
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
50
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
45
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hvězda Ulice Rudolf Hrušínský (78): Návrat vážného onemocnění!

Hvězda Ulice Rudolf Hrušínský (78): Návrat vážného onemocnění!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Pomazánka ČE-KO
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact