• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Polštářky s jablkovým kompotem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polštářky s jablkovým kompotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 500
      g jablka
    • 175
      g cukr
    • olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem cukru, přidáme vejce a žloutek, špetku soli a v 100 ml smetany rozmíchané droždí. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut kynout. Potom těsto znovu promísíme, vyválíme půl cm silné a rádýkem nakrájíme na čtverce 4x4 cm. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme čtverce (nejlépe ve fritéze) a necháme je okapat. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Zbylou smetanu vyšleháme, promícháme s jablkovým kompotem. Polštářky podáváme teplé s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Kachní prsa s jablkovým sosem

Kachní prsa s jablkovým sosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 14. 2. 2006 08:18

    Slovanské jazyky jsou opravbdu nesmírně bohaté. Ve které jiné řeči by měly tak libozvučné výrazy?

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 06:40

    Som rada Di, že vám chutilo. A pridám ešte jeden názov, to rozhabarkovanie habarkou sa v šarišskom nárečí povie "rozšprudľovac s mutevku": )))

  • Di | 13. 2. 2006 16:51

    Přešla jsem od teoretických řečí k praxi a recept vyzkoušela v praxi. Aj klinček som tam dala (je to dobre, hej?) S těstem se moc dobře pracovalo, vše bylo rychle hotové. Polštářky vůbec nebyly mastné a chutnaly i druhý den samotné (trochu mi připomínají boží milosti, ale jsou právě méně mastné, což mi vyhovuje). Kompotová směs nebyla špatná, ale naše jablka jsou dost sladká, takže si myslím, že kyselejší by přidala moučníku na pikantnosti. Můj muž zase doporučoval kysanou smetanu. V každém případě moc nezbylo, jen ty tři polštářky (u mě to byly trojúhelníčky), které jsem právě dorazila.

  • eviku | 10. 2. 2006 23:16

    To nic není, u nás v Brně se říká rozšprudlovat šprudlákem :-)))

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 21:10

    Terezko, a to nevíte, že u nás v podkrkonoší se říká rozkverlat kverlačkou :-))).

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:35

    Ako pekne to zneje v češtine "rozkvedlat kvedlačkou"

  • Zuza | 10. 2. 2006 15:07

    Díky za vysvětlení Terezko! Tak habarka je kvedlačka, no to je nádhera, to jsem si takhle při pátku ale pěkně rozšíříla obzory... Co všechno se člověk přes kuchařku online nedozví!

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:18

    Zuzanka, ak sa nemýlim, tak habarka = kvedlačka ( ??? ), neviem, vareška, ktorou rozmiešate napr. múku v mlieku. Ale neručím za správnosť prekladu. : ))))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:13

    Lidko, klinček = hřebíček ( korenie ). Váš hřebík je náš klinec. A pokiaľ ste skončili u čučoriedok, tak ste výborná.

  • Airan | 10. 2. 2006 10:09

    Mne se recept take libi, vypada moooc slibne, ja pouziju hotovy jablecny kompot a usetrim si cas:-)) Bezva napad, Terezko.

  • Zuza | 10. 2. 2006 09:57

    Teda Terezko, že klinček je hřebíček, to vím, ale co je propánajána habarkou rozhabarkovať???

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 09:48

    Áno, len ho dobre rozmiešajte, môžete aj habarkou rozhabarkovať a zmiešajte s múkou. Nemusíte ho nechávať zvlášť vykysnúť.

  • Di | 10. 2. 2006 08:41

    Já kdysi hodně četla recepty v Dorce, podle mě je klinček hřebíček. Kromě toho se hodí do jablkového kompotu. Tento recept mě láká, až dovezeme uskladněná jablka, možná ho zkusím, Je masopust a to se smažené moučníkypodle tradice hodí, ne? Kromě toho v těstě asi půjde bez problémů snížit množství cukru. Vypadá to opravdu rafinovaně!

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 08:30

    Terezko, nemám nic proti Slovákům...ale nevím, co je to klinček. Až tak daleko moje slovní zásoba nesahá...já skončila u čučoriedok.... :-))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 07:03

    Áno, vankúšiky vypražíte z cesta. Z jabĺk urobíte kompót podľa popisu a podávate s teplými vypraženými vankúšikmi. Tá šľahačka urobí ten kompótik taký nadýchaný. Je dobré, ak tie jablká urobíte dostatočne dopredu, aby dobre vychladli. Šľahačku zamiešate až pred podávaním. Do jabĺk možno pridať 2-3 klinčeky.

  • Anonym | 9. 2. 2006 21:46

    Prosím, dělá se kvásek nebo se jen opravdu smíchá droždí ve smetaně?

  • Lidka Kábrtová | 9. 2. 2006 19:06

    Tady jedna nechápavá...Kam patří ta jablka? Jako clevela k těm polštářkům?

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 17:19

    Miluju takovéhle rafinované jednoduchosti...

  • Pavlína Svitáková | 9. 2. 2006 13:00

    Nestačím polykat.To je věc!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minipizzy

Minipizzy

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

170
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
30
Malinovo-ostružinová limonáda
Malinovo-ostružinová…
30
Domácí bramborové hranolky
Domácí bramborové…
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Farmář hledá ženu? Filip Blažek pobavil fotkou 'nahoře bez'... a s pořádným lilkem!

Farmář hledá ženu? Filip Blažek pobavil fotkou 'nahoře bez'... a s pořádným lilkem!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact