• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
Napište svůj komentář k receptu

Polštářky s jablkovým kompotem

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polštářky s jablkovým kompotem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 500
      g jablka
    • 175
      g cukr
    • olej
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Přidáme 50 g cukru a 50 ml vody a dusíme asi 15 minut. Necháme vychladnout. Mouku smícháme se zbytkem cukru, přidáme vejce a žloutek, špetku soli a v 100 ml smetany rozmíchané droždí. Vypracujeme těsto a necháme 30 minut kynout. Potom těsto znovu promísíme, vyválíme půl cm silné a rádýkem nakrájíme na čtverce 4x4 cm. Ve vyšší vrstvě oleje smažíme čtverce (nejlépe ve fritéze) a necháme je okapat. Ještě teplé posypeme práškovým cukrem. Zbylou smetanu vyšleháme, promícháme s jablkovým kompotem. Polštářky podáváme teplé s jablky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Kachní prsa s jablkovým sosem

Kachní prsa s jablkovým sosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 14. 2. 2006 08:18

    Slovanské jazyky jsou opravbdu nesmírně bohaté. Ve které jiné řeči by měly tak libozvučné výrazy?

  • Tereza Jarčušková | 14. 2. 2006 06:40

    Som rada Di, že vám chutilo. A pridám ešte jeden názov, to rozhabarkovanie habarkou sa v šarišskom nárečí povie "rozšprudľovac s mutevku": )))

  • Di | 13. 2. 2006 16:51

    Přešla jsem od teoretických řečí k praxi a recept vyzkoušela v praxi. Aj klinček som tam dala (je to dobre, hej?) S těstem se moc dobře pracovalo, vše bylo rychle hotové. Polštářky vůbec nebyly mastné a chutnaly i druhý den samotné (trochu mi připomínají boží milosti, ale jsou právě méně mastné, což mi vyhovuje). Kompotová směs nebyla špatná, ale naše jablka jsou dost sladká, takže si myslím, že kyselejší by přidala moučníku na pikantnosti. Můj muž zase doporučoval kysanou smetanu. V každém případě moc nezbylo, jen ty tři polštářky (u mě to byly trojúhelníčky), které jsem právě dorazila.

  • eviku | 10. 2. 2006 23:16

    To nic není, u nás v Brně se říká rozšprudlovat šprudlákem :-)))

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 21:10

    Terezko, a to nevíte, že u nás v podkrkonoší se říká rozkverlat kverlačkou :-))).

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 15:35

    Ako pekne to zneje v češtine "rozkvedlat kvedlačkou"

  • Zuza | 10. 2. 2006 15:07

    Díky za vysvětlení Terezko! Tak habarka je kvedlačka, no to je nádhera, to jsem si takhle při pátku ale pěkně rozšíříla obzory... Co všechno se člověk přes kuchařku online nedozví!

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:18

    Zuzanka, ak sa nemýlim, tak habarka = kvedlačka ( ??? ), neviem, vareška, ktorou rozmiešate napr. múku v mlieku. Ale neručím za správnosť prekladu. : ))))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 12:13

    Lidko, klinček = hřebíček ( korenie ). Váš hřebík je náš klinec. A pokiaľ ste skončili u čučoriedok, tak ste výborná.

  • Airan | 10. 2. 2006 10:09

    Mne se recept take libi, vypada moooc slibne, ja pouziju hotovy jablecny kompot a usetrim si cas:-)) Bezva napad, Terezko.

  • Zuza | 10. 2. 2006 09:57

    Teda Terezko, že klinček je hřebíček, to vím, ale co je propánajána habarkou rozhabarkovať???

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 09:48

    Áno, len ho dobre rozmiešajte, môžete aj habarkou rozhabarkovať a zmiešajte s múkou. Nemusíte ho nechávať zvlášť vykysnúť.

  • Di | 10. 2. 2006 08:41

    Já kdysi hodně četla recepty v Dorce, podle mě je klinček hřebíček. Kromě toho se hodí do jablkového kompotu. Tento recept mě láká, až dovezeme uskladněná jablka, možná ho zkusím, Je masopust a to se smažené moučníkypodle tradice hodí, ne? Kromě toho v těstě asi půjde bez problémů snížit množství cukru. Vypadá to opravdu rafinovaně!

  • Lidka Kábrtová | 10. 2. 2006 08:30

    Terezko, nemám nic proti Slovákům...ale nevím, co je to klinček. Až tak daleko moje slovní zásoba nesahá...já skončila u čučoriedok.... :-))

  • Tereza Jarčušková | 10. 2. 2006 07:03

    Áno, vankúšiky vypražíte z cesta. Z jabĺk urobíte kompót podľa popisu a podávate s teplými vypraženými vankúšikmi. Tá šľahačka urobí ten kompótik taký nadýchaný. Je dobré, ak tie jablká urobíte dostatočne dopredu, aby dobre vychladli. Šľahačku zamiešate až pred podávaním. Do jabĺk možno pridať 2-3 klinčeky.

  • Anonym | 9. 2. 2006 21:46

    Prosím, dělá se kvásek nebo se jen opravdu smíchá droždí ve smetaně?

  • Lidka Kábrtová | 9. 2. 2006 19:06

    Tady jedna nechápavá...Kam patří ta jablka? Jako clevela k těm polštářkům?

  • Jaroslava Oumarová | 9. 2. 2006 17:19

    Miluju takovéhle rafinované jednoduchosti...

  • Pavlína Svitáková | 9. 2. 2006 13:00

    Nestačím polykat.To je věc!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pozdní večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí řízky

Telecí řízky

Zbojnické kotlety

Zbojnické kotlety

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
33
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Polštářky s jablkovým kompotem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact