• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
Napište svůj komentář k receptu

Polský velikonoční bílý boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Polský bílý boršč se tradičně připravuje na Velikonoce. Nesmí v něm chybět brambory, klobáska, vejce, zakysaná smetana a samozřejmě kvásek připravený z ovesných vloček a chleba. Vydatná polévka lehce nakyslé chuti vás zahřeje nejen o svátcích jara.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g klobása - uzená
    • 1
      l voda
    • 5
      ks brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 5
      snítka majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžíce drcený kmín
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks vařená vejce
    • 1
      lžíce ovesné vločky
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      plátek chleba
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů fermentovat při pokojové teplotě. Pak kvas sceďte a uložte v dobře uzavíratelné sklenici v ledničce.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

2
Klobásu zalijte studeným vývarem, přiveďte k varu a vařte 25 minut. Vyjměte ji. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. V hrnci zahřejte 1 lžíci másla a lehce orestujte cibuli s nasekaným česnekem. Přilijte vývar a přidejte brambory. Osolte, opepřete, vložte bobkový list, nové koření a 4 snítky majoránky. Vařte, dokud brambory nezměknou, asi 15–20 minut. Polévku udržujte v mírném varu. Vyjměte bobkový list a nové koření. Odeberte 2 naběračky polévky.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

3
V misce umíchejte kvásek s odloženou polévkou. Ihned vlijte do hrnce a za stálého míchání povařte do zhoustnutí, asi 5 minut. Podle chuti případně dosolte. Vmíchejte smetanu, nakrájenou klobásu a podávejte s rozkrojenými vejci a zbytkem majoránky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Velikonoce
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Chleba Cibule Drcený kmín Hladká mouka Klobása - uzená Majoránka Máslo Nové koření Ovesné vločky Pepř mletý Sůl Vařená vejce Vlažná voda Voda Zakysaná smetana

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

33
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Krémová česnečka
Krémová česnečka
18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Polévkové drobení
Polévkové drobení
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polynéské filé
Polynéské filé
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact