• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
Napište svůj komentář k receptu

Polský velikonoční bílý boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Polský bílý boršč se tradičně připravuje na Velikonoce. Nesmí v něm chybět brambory, klobáska, vejce, zakysaná smetana a samozřejmě kvásek připravený z ovesných vloček a chleba. Vydatná polévka lehce nakyslé chuti vás zahřeje nejen o svátcích jara.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g klobása - uzená
    • 1
      l voda
    • 5
      ks brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 5
      snítka majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžíce drcený kmín
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks vařená vejce
    • 1
      lžíce ovesné vločky
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      plátek chleba
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů fermentovat při pokojové teplotě. Pak kvas sceďte a uložte v dobře uzavíratelné sklenici v ledničce.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

2
Klobásu zalijte studeným vývarem, přiveďte k varu a vařte 25 minut. Vyjměte ji. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. V hrnci zahřejte 1 lžíci másla a lehce orestujte cibuli s nasekaným česnekem. Přilijte vývar a přidejte brambory. Osolte, opepřete, vložte bobkový list, nové koření a 4 snítky majoránky. Vařte, dokud brambory nezměknou, asi 15–20 minut. Polévku udržujte v mírném varu. Vyjměte bobkový list a nové koření. Odeberte 2 naběračky polévky.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

3
V misce umíchejte kvásek s odloženou polévkou. Ihned vlijte do hrnce a za stálého míchání povařte do zhoustnutí, asi 5 minut. Podle chuti případně dosolte. Vmíchejte smetanu, nakrájenou klobásu a podávejte s rozkrojenými vejci a zbytkem majoránky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Velikonoce
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Chleba Cibule Drcený kmín Hladká mouka Klobása - uzená Majoránka Máslo Nové koření Ovesné vločky Pepř mletý Sůl Vařená vejce Vlažná voda Voda Zakysaná smetana

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Výborné špízy

Výborné špízy

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

60
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
32
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
20
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

Emily Bluntová změnila kvůli natáčení vizáž: Ďábel nosí blond! Po 20 letech

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Polévkové drobení
Polévkové drobení
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polynéské filé
Polynéské filé
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact