• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
Napište svůj komentář k receptu

Polský velikonoční bílý boršč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Polský bílý boršč se tradičně připravuje na Velikonoce. Nesmí v něm chybět brambory, klobáska, vejce, zakysaná smetana a samozřejmě kvásek připravený z ovesných vloček a chleba. Vydatná polévka lehce nakyslé chuti vás zahřeje nejen o svátcích jara.

Suroviny

4 porce
    • 200
      g klobása - uzená
    • 1
      l voda
    • 5
      ks brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 5
      snítka majoránka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,50
      lžíce drcený kmín
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks vařená vejce
    • 1
      lžíce ovesné vločky
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      plátek chleba
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů fermentovat při pokojové teplotě. Pak kvas sceďte a uložte v dobře uzavíratelné sklenici v ledničce.

RADA: Jak na silný a čirý vývar?

2
Klobásu zalijte studeným vývarem, přiveďte k varu a vařte 25 minut. Vyjměte ji. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. V hrnci zahřejte 1 lžíci másla a lehce orestujte cibuli s nasekaným česnekem. Přilijte vývar a přidejte brambory. Osolte, opepřete, vložte bobkový list, nové koření a 4 snítky majoránky. Vařte, dokud brambory nezměknou, asi 15–20 minut. Polévku udržujte v mírném varu. Vyjměte bobkový list a nové koření. Odeberte 2 naběračky polévky.

RADA: Jak loupat česnek? Podívejte se na video!

3
V misce umíchejte kvásek s odloženou polévkou. Ihned vlijte do hrnce a za stálého míchání povařte do zhoustnutí, asi 5 minut. Podle chuti případně dosolte. Vmíchejte smetanu, nakrájenou klobásu a podávejte s rozkrojenými vejci a zbytkem majoránky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč

Boršč

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD Velikonoce
Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Chleba Cibule Drcený kmín Hladká mouka Klobása - uzená Majoránka Máslo Nové koření Ovesné vločky Pepř mletý Sůl Vařená vejce Vlažná voda Voda Zakysaná smetana

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Mramorové maso

Mramorové maso

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Treska v krustě

Treska v krustě

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Velikonoční špenátová nádivka bez masa

Poslední sledované recepty

54
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
28
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Polévkové drobení
Polévkové drobení
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polská polévka z červené řepy
Polská polévka z červené řepy
Polynéské filé
Polynéské filé
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
pomazánka - z krůtího masa
pomazánka - z krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Polský velikonoční bílý boršč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact