Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme vařit do měkka se 6 stroužky česneku. Vývar scedíme, ihned nalijeme lžíci octa kvůli barvě a přidáme bujónovou kostku, nejlépe vývar od Knorra. Zatímco se vývar z řepy vaří, rozmícháme si ve smetaně asi 2 lžíce hladké mouky, přidáme trochu vařícího vývaru a teprve potom vlejeme do hrnce. Dochutíme solí, cukrem, octem a hlavně koprem. Na konec je možno dát lžíci másla. Na talíř dáme předem uvařené brambory a přelijeme polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
petra
|5. 7. 2011 17:34
miluji tento boršč
Kristina Huplíková
|13. 2. 2008 20:05
Vypadá ošizeně, ale je to fakt dobré. Já na ní vyrostla a je ze mně kus ženské. A tu uvařenou řepu spotřebuji na přílohu k hlavnímu jídlu - nastrouhám na jemno, přidám krenex, sůl,trochu cukru, ocet a je hotovo.
MIA
|24. 1. 2008 10:01
jemine,zdá se to nějaké šizené,vypadá to spíš jako řepová polívečka,ale proti gustu..