• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Polský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Polský bigos

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg maso vepřové nebo hovězí - libové
    • 200
      g špek
    • 2
      ks klobása
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g kysané zelí
    • 40
      g sušené houby
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 0,50
      l vepřový vývar nebo masox + voda
    • 5
      lžíce červené víno
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cukr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme. Rozehřejeme sádlo a rozškvaříme na něm špek. Přidáme maso a klobásy a opečeme. K masu přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme vymačkané a překrájené houby a oba druhy zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a špetkou cukru. Promícháme a přilejeme víno. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
2
Na talíři porce zdobíme lahůdkovou cibulkou a podáváme s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Polka | 20. 10. 2013 21:47

    Změňte název receptu . Jídlo to může býti dobré, ale polský bigos to rozhodně není. Spíš něco jako zelný guláš po česku ;-)

  • Petr Bradáč | 22. 2. 2008 20:34

    Ja si to daval v USA v polske restauraci Monika s bramborovou kasi.Vyborne. Ted to tak delam doma cele rodine a nemuzou si vynachvalit.

  • HANKA | 31. 1. 2008 10:19

    Vařila jsem tento bigos včera večer,jen z vepř.masa a je výborný.Dnes uleželý bude ještě určitě lepší.Jinak jsem se držela receptu + feferonka.Díky-řadím do výborných receptů a je to za 1.

  • Radka Radečka | 11. 1. 2008 14:06

    Polský bigos se opravdu gotuje 2 dny. Protože se začíná ráno masem hovězím, slaninou, cibulí a houbami. Nechá se vychladnout a večer se přidá vepřové a zelí. Zase se nechá vychladnout. Druhý den ráno se přidává uzené, klobása, a po dovaření smetana. Vše s malými obměnami podle krajového nebo rodinného zvyku.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 19:02

    Tak ho holt "gotujte" 2 dny!Já ho dělám takto.

  • Petr | 9. 1. 2008 16:57

    Mně poláci vysvětlovali, že bygos se "gotuje" 2 dny než je hotový tak nevím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr Hlávkové zelí Klobása Kmín Kysané zelí Maso Pepř mletý Sádlo Špek Sůl Sušené houby Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Nivové placičky

Nivové placičky

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
45
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

  • Recepty.cz
  • Polský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact