• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Polský bigos
Napište svůj komentář k receptu

Polský bigos

autor: 2malasisi2
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polský bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg maso vepřové nebo hovězí - libové
    • 200
      g špek
    • 2
      ks klobása
    • 400
      g hlávkové zelí
    • 100
      g kysané zelí
    • 40
      g sušené houby
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule velká
    • 0,50
      l vepřový vývar nebo masox + voda
    • 5
      lžíce červené víno
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka cukr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme aspoň na 30 minut do vody. Maso nakrájíme na kousky (jako na guláš), špek na kostičlky a klobásy na kolečka. Hlávkové zelí nakrájíme na proužky, kysané zelí propláchneme vodou a překrájíme. Rozehřejeme sádlo a rozškvaříme na něm špek. Přidáme maso a klobásy a opečeme. K masu přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme vymačkané a překrájené houby a oba druhy zelí. Zalijeme vývarem, osolíme, ochutíme kmínem, pepřem a špetkou cukru. Promícháme a přilejeme víno. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 30 minut.
2
Na talíři porce zdobíme lahůdkovou cibulkou a podáváme s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polský velikonoční bílý boršč

Polský velikonoční bílý boršč

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Polka | 20. 10. 2013 21:47

    Změňte název receptu . Jídlo to může býti dobré, ale polský bigos to rozhodně není. Spíš něco jako zelný guláš po česku ;-)

  • Petr Bradáč | 22. 2. 2008 20:34

    Ja si to daval v USA v polske restauraci Monika s bramborovou kasi.Vyborne. Ted to tak delam doma cele rodine a nemuzou si vynachvalit.

  • HANKA | 31. 1. 2008 10:19

    Vařila jsem tento bigos včera večer,jen z vepř.masa a je výborný.Dnes uleželý bude ještě určitě lepší.Jinak jsem se držela receptu + feferonka.Díky-řadím do výborných receptů a je to za 1.

  • Radka Radečka | 11. 1. 2008 14:06

    Polský bigos se opravdu gotuje 2 dny. Protože se začíná ráno masem hovězím, slaninou, cibulí a houbami. Nechá se vychladnout a večer se přidá vepřové a zelí. Zase se nechá vychladnout. Druhý den ráno se přidává uzené, klobása, a po dovaření smetana. Vše s malými obměnami podle krajového nebo rodinného zvyku.

  • Helena K. | 9. 1. 2008 19:02

    Tak ho holt "gotujte" 2 dny!Já ho dělám takto.

  • Petr | 9. 1. 2008 16:57

    Mně poláci vysvětlovali, že bygos se "gotuje" 2 dny než je hotový tak nevím

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Cukr Hlávkové zelí Klobása Kmín Kysané zelí Maso Pepř mletý Sádlo Špek Sůl Sušené houby Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

71
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Polský bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact