• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polská polévka z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Polská polévka z červené řepy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polská polévka z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks červená řepa 2-3
    • vývar
    • 1
      lžíce ocet
    • šlehačka
    • hladká mouka
    • brambory šťouchané
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Řepu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Dáme vařit s kostmi nebo ve vývaru. Až řepa změkne, zesvětlá a obarví vývar (na fialovorůžovou barvu), tak řepu i kosti vyndáme. Přidáme ocet a ochutíme solí, pepřem a vegetou.
2
Do šlehačky smícháme lžíci hladké mouky a vmícháme do polévky a tím ji zahustíme. Ještě krátce povaříme.Podáváme - na dno talíře dáme trošku štouchaných brambor a jedno vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na půlky (nebo čtvrtky) a zalijeme polévkou. Můžeme ozdobit petřelkou nebo pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polévka z červené řepy s jogurtem

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Polévka z červené řepy a kuřecího masa

Zapečená polévka z červené řepy

Zapečená polévka z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 4. 7. 2017 09:11

    Opravdu výborná, určitě zopakuji.

  • Amigapover | 20. 12. 2014 23:07

    ...hmmm, barszcz, po pěti letech v PL už to nikdy nechci do huby :D

  • Jana | 7. 10. 2014 13:08

    I bez petrželky a vegety super :)))

  • alex | 31. 1. 2012 14:40

    je to pochoutka! doporučuji. ps. dochucoval jsem též citronem v komb. s octem

  • recepty73
    recepty73 | 8. 2. 2011 13:47

    ...brambory vařím rovnou s řípou a vejce vmíchám na závěr do vařící polévky.Místo octa někdy přidávám hrst kysaného zelí ;-) .

  • Kamila | 5. 10. 2004 10:27

    vynikající a jednoduché. Doporučuju spíš menší řepy a čím víc tím líp! Mňam

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červená řepa Hladká mouka Ocet Pepř mletý Petrželka Šlehačka Sůl Vegeta Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Tvarohová bábovka III.

Tvarohová bábovka III.

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Máslové řízky
Máslové řízky
71
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Polévka zelňačka s bramborovými rybkami
Polévka zelňačka s bramborovými rybkami
Polévkové drobení
Polévkové drobení
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se zeleninou
Polský velikonoční bílý boršč
Polský velikonoční bílý boršč
Polynéské filé
Polynéské filé
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském stylu
Pomalu pečený vepřový bůček v asijském…
  • Recepty.cz
  • Polská polévka z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact