divoké koření
celý pepř, bobkový list, nové koření
bobkový list
citron
ocet
voda
hladká mouka
švestková povidla
perník
brusinkový kompot
rozinky
červené víno
Postup přípravy receptu
1
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso dle výběru (zajíc, králík apod.). Měkké maso vyjmeme.
2
Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z tuku a mouky. Dosolíme přidáme povidla, nastrouhaný perník a za stálého míchání dobře provaříme. Omáčku přecedíme přes hustý cedník, přidáme brusinkový kompot, rozinky, zjemníme vínem a povaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Verena
|9. 11. 2006 14:31
Výborná záležitost, miluji. Podávám s uzeným masem a houskovým knedlíkem.
veronika
|9. 11. 2006 13:00
Pri tomto receptu se clovek musi hodne ridit vlastni chuti je to velice individualni (sladkost)atd.Doporucuji misto kraliciho masa pouzit maso uzene a podavat s bramborovim knedlikem