Pekáč trochu vymažeme olejem, dno pekáče poklademe anglickou slaninou nakrájenou na plátky.
2
<BR>1 vrstva: na slaninu dáme trochu naklepané kotlety, které už v pekáči posolíme, posypeme paprikou, kmínem a pepřem, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a na lístečky krájeným česnekem.
3
<BR>2 vrstva: plátky syrových brambor cca 1/2 cm silné, posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou a opět posypeme česnekem na plátky. Brambor s kořením můžete dát více vrstev, jak vám stačí pekáč.
4
<BR>3.vrstva: nakonec dáme kuřecí stehna nebo křidélka, která posypeme grilovacím kořením, poklademe jiskřičkami másla, trochu podlijeme, pekáč přiklopíme a dáme do trouby péct půl hodiny na 200 °C, potom zeslabíme na 150 °C, chvíli ještě pečeme, potom odkryjeme a dopečeme kuře na kůrečku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lit1
|22. 2. 2006 07:16
Moc nám chutnalo.Ocenila jsem hlavně snadnou a rychlou přípravu. Dávám 1
Petr Houdek
|28. 12. 2005 10:09
Moc dobré, za 1.
Domča
|8. 2. 2005 07:06
Udělala jsem toho vrchovatý dvouuchý pekáč.Mylně jem si myslela,že by mohlo zůstat něco na druhý den.Nezbylo nic.A to jsme na to byli jenom tři.OPRAVDU MOC DOBRÉ!!