Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, odstavíme z ohně, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a po chvilce zalejeme vejci rozšlehanými s trochou mléka.
2
Necháme vsáknout, a přidáme utřený česnek, sůl, strouhaný sýr a lžíci papriky. Solit opatrně, slanina je slaná. Dobře promícháme. Směs musí být tak hustá, aby se daly tvarovat válečky asi 8 cm dlouhé a 3 cm široké. Pokud se směs roztéká, přidáme sýr nebo rohlíky.
3
Vytvarované krokety smažíme ze všech stran a podáváme s brambory a salátem, nebo tatarkou či jinou studenou omáčkou.
4
Já obyčejně podávám omáčku z osoleného jogurtu s fůrou česneku.
5
Pokud někdo chce, může do kroket přidat na kostičky nakrájenou uzeninu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|30. 1. 2006 07:58
Vyzkouseno uz davno, receptik jsem objevila v kucharce Petra Novotneho "Ham a mnam - Nejlepsi recepty z Dobryho kafe na F1" a je to dobrota. Ja sice slaninu neskvarim, protoze u nas v rodine my ji neradi, ale skvarim klobasku nebo salam, ci sunku, je to pak mene mastne a smes drzi vcelku.Tyto krokety mame radi s bramborovou kasi, kluci musi u toho miti okurcicku a mne u toho staci pouze salat, jakykoliv z cestveho salatu, zelny (z hlavkoveho, kyseleho), calamada, z cervene repy apod. Je to mocky dobre, vyzkousejte, stoji to za to.
Kuchařka on-line
|19. 1. 2006 11:00
Omlouvám se, trošku mi to ujelo :)
Jana Malá
|19. 1. 2006 10:57
To asi nebude moučník.Dělám je také jsou velmi dobré.