Syté polévky, jako je tato, plně nahradí hlavní chod a vychutnat si je tak můžeme k obědu i večeři. Polévka ze zelí, rajčat a batátů je plná zdravé zeleniny a nabitá spoustou vitamínů, dopřát si ji proto mohou i ti nejmenší gurmáni.
Cibuli nasekejte nadrobno, řapíky celeru pokrájejte na tenké plátky, zelí nakrouhejte na nudličky, česnek nasekejte nadrobno, batáty oloupejte a pokrájejte na malé kostičky.
Ve větším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, zpěňte cibuli, celer a restujte asi 2 minuty. Přidejte zelí a společně restujte na středním plameni zhruba 3 minuty. Přidejte bobkové listy a česnek, plechovku rajčat a vše zalijte vývarem. Přiveďte k varu, do hrnce dejte batáty pa vařte, dokud nebudou takřka měkké, asi 10 minut.
Fazole slijte, propláchněte vodou a přidejte do polévky. Už jen prohřejte a ochuťte solí a pepřem. Na každou porci dejte poctivou porci nasekaných jarních cibulek a petrželky. Přidejte ještě pár kapek olivového oleje.