Zmrazený hrášek nejprve povaříme a pak udusíme na másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout. Osmahnutý hrášek zalijeme vývarem připraveným z vody a masoxu. Řádně povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.
mě tam teda chybí česnek, ale každý má jiné chutě...každopádně souhlasím s marií a určitě bych část rozmixovala.
marie mateju
|15. 5. 2009 07:52
já bych trochu hrachu rozmixovala,zbytek nechala. dnes ji vyskouším
Andrei Kaleta
|28. 8. 2004 18:57
no, tak to je moje prvni polivka, ktera neni z pitliku...sice to nejdriv vypadalo na pruser, potoze ten hrasek v tom vyvaru tak plaval...ale po zahusteni to je lepsi, akorat s tou smetanou sem to trosku prehnal, bo tedka mam tu hrachovku bilou...chut je podobna hrachovce, ale neni to takova ta kase, jako bejva v jidelne...ten hrasek je v celku, a nevim teda jestli to tak ma bejt, nebo ne...?