• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Polévka ze zeleného hrášku
Napište svůj komentář k receptu

Polévka ze zeleného hrášku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka ze zeleného hrášku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hrášek
    • 3
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      dl smetana
    • 1,50
      l voda
    • 1
      kostka masox
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Zmrazený hrášek nejprve povaříme a pak udusíme na másle doměkka. Sterilovaný jen podusíme na másle. Zaprášíme moukou a necháme slabě osmahnout. Osmahnutý hrášek zalijeme vývarem připraveným z vody a masoxu. Řádně povaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina ze zeleného čaje

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsel
    Marsel | 9. 2. 2020 13:00

    Moc dobrá polévka :) přidala jsem česnek, 1 bramboru na zahuštění a rozmixovala jsem ;) Jedla i dcera, která hrášek nerada :3

  • brisi | 12. 6. 2016 00:08

    Proč všude čtu recepty s masoxem. To je strašné!!!!!!!!!!!! :-(

  • brisi | 12. 6. 2016 00:08

    Proč všude čtu recepty s masoxem. To je strašné!!!!!!!!!!!! :-(

  • krystýna | 17. 3. 2013 14:53

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím do vyhledávače na seznamu a uvidíte..!!! : ;-) 8-)

  • Šárka | 23. 10. 2012 09:08

    No,česnek se musí trošku přidat a část pol.URČITĚ rozmixovat ;-)

  • Bílč44
    Bílč44 | 25. 9. 2012 07:14

    Polévka mě chutná.

  • helča | 25. 1. 2012 11:49

    naprosto souhlasím :)

  • caravell | 23. 11. 2010 09:47

    mě tam teda chybí česnek, ale každý má jiné chutě...každopádně souhlasím s marií a určitě bych část rozmixovala.

  • marie mateju | 15. 5. 2009 07:52

    já bych trochu hrachu rozmixovala,zbytek nechala. dnes ji vyskouším

  • Andrei Kaleta | 28. 8. 2004 18:57

    no, tak to je moje prvni polivka, ktera neni z pitliku...:)sice to nejdriv vypadalo na pruser, potoze ten hrasek v tom vyvaru tak plaval...ale po zahusteni to je lepsi, akorat s tou smetanou sem to trosku prehnal, bo tedka mam tu hrachovku bilou...chut je podobna hrachovce, ale neni to takova ta kase, jako bejva v jidelne...ten hrasek je v celku, a nevim teda jestli to tak ma bejt, nebo ne...?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrášek Máslo Masox Smetana Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Makovec V.

Makovec V.

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
16
Bramborový ježek
Bramborový ježek
15
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
Polévka ze špenátu a hrášku
Polévka ze špenátu a hrášku
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka zelňačka s bramborovými rybkami
Polévka zelňačka s bramborovými rybkami
Polévkové drobení
Polévkové drobení
  • Recepty.cz
  • Polévka ze zeleného hrášku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact