Žaludky vypereme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce se studenou vodou, přivedeme k varu, vodu slijeme a vše opakujeme ještě 2x. Pak žaludky vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 2 hodiny. Pokud budeme vařit v tlakovém hrnci, stačí nám cca 35 minut a nechat ,,dojít,,. Žaludky pak vyjmeme, necháme vychladnout, ještě jednou očistíme a pokrájíme na nudličky.
2
Na másle si orestujeme cibuli a zeleninu dorůžova, pak přidáme zpěnit papriku a česnek, vmícháme pokrájené žaludky a vše zaprášíme moukou a promícháme. Zalijeme vývarem a necháme povařit asi 25 minut. Dochutíme majoránkou, libečkem, zázvorem, pepřem, solí, případně ještě přidáme čerstvě rozetřený česnek. Ke konci vmícháme posekanou petrželku nebo jí dáme přímo do talíře s horkou polévkou.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, klidně jako hlavní chod, jelikož polévka je dost sytá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Běta
|22. 6. 2016 17:12
Příprava je trochu pracnější než zeleninové polévky ,ale potom to ocenění, když vidím spokojené chlapy u stolu nenahradí nic.
Milada Kozáková
|13. 3. 2013 12:27
U nás se dají koupit v masovýrobně předvařené žaludky. Ušetří to čas i práci. Polévku dělám stejně, vždycky plný největší hrnec co máme doma a stejně se hnedka sní. Je vynikající.
Horáková
|18. 3. 2012 12:05
Jsem ráda, že jsem jí vyzkoušela, určitě zůstane v našem jídelníčku, děkuji za recept.
Vlasta
|7. 7. 2011 13:42
Dělám jí docela často,je to manželova oblíbená.Chutí je hodně podobná gulášové polévce a je výborná.
Tonda
|3. 5. 2011 18:45
Nic těžkýho, jen ty žaludky se dlouho vařej. Budu uvažovat o pepínově hrnci bo tohle stojí za opáčko 8-) .