• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Polévka z vepřových kostí s haluškami
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z vepřových kostí s haluškami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Polévka z vepřových kostí s haluškami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Polévka
    • vepřové kosti množství dle toho, jak chceme mít polévku silnou
    • kořenová zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks pepř mletý kuličky
    • sůl
  • Halušky
    • 5
      ks brambory
    • polohrubá mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Z kostí a ostatních přísad uvaříme polévku, tak jak je každý zvyklý. Jako vložku do polévky ale použijeme klasické halušky (jako např. na brynzové halušky).
2
Halušky: brambory nastrouháme na speciálním struhadle, osolíme a přidáme tolik mouky, abychom dostali hustší těsto. Halušky vhazujeme do vroucí osolené vody, když vyplavou na povrch, tak je scedíme a propláchneme studenou vodou.
3
Poznámka: halušky jsou vynikající do vepřové polévky, příp. do uzené polévky z vepřového masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 08:44

    Výborná!Nějraději mám vývar z kostí od kotlet.Maso pak do polévky oberu,zeleninu pokrájím...

  • Lea Smithy | 4. 3. 2009 15:11

    Terezko, polévka je výborná, přijemná změna od nudlí. My máme zabijačku každý rok, krev taky nepoužíváme a i když jsme na jižní Moravě, děláme zabijačkovou polévku jak p.Milena, bo manžel je od R.Soboty. Je moc dobrá, naši prdelačku (obárnicu) bych nepožila, i když krásně voní :-))

  • Tereza J. | 17. 1. 2008 20:10

    Janiška, ja tú krv v tej rajcupe mám najradšej, len odkiaľ ju teraz zobrať :(((

  • Jana Remková | 17. 1. 2008 13:42

    Pro Terezku i Milenku!! Já jsem holky z Orlové,takže nějaké střední,či východní Slovensko ne.Ale manžel je ze Strečna a krev tam tedy nepřidávali,tu vylívali.Tak jak jsem ochutnala,tak podávám.Taky je možné udělat vývar z uzeného a přidat tu zelnou vodu a halušky,všechno,co je jedlé,je dobré a každý zkusí sám!!Ale jinak jsem ráda Terezko,že se nevídáme jen na mejlu!! Ahojte kuchařinky! Jana

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 20:38

    Milenka, to u nás sa dávali do rajcupy krúpy, ale niekde dávali ryžu ako si písala. A tú zabíjačku ti závidím, ešte na ňu niekedy chodíš ? U nás sa teraz na niektorých dedinách robí tzv. dedinská zabíjačka, teda na dedine sa zídu všetci ľudia a spolu sa zabíja, varí, konzumuje aj slivovička popíja :))) Ale to je až okolo Sniny, o niekoľkých dedinách rozprávali v telke. Musí to byť super, aspoň mne by sa to páčilo:)))

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 18:39

    vidis....gersna...nie ryza....no ja som tymto veciam ozaj nevedela prist na chut....a predstav si, ze na dedine u mamicky tam este zive zabijacky frcia, nie tak vo velkom ako dakedy, ale este stale sa viem dostat k pravim jaterniciam, alebo prejtu..., pokial maju cim krmit, tak vychovat prasa asi nie je problem...ked boli zabijacky,t ak som sa vzdy dobrovolne hlasila na prace von...dokonca ani to umyvanie criev minevadilo...vzdy mi vadil viac ten pach cerstveho masa....ked som mala vkrocit do kuchyne kde sa pracovalo, az ma triaslo...veru radsej som pri paraku stala ako rura na tom mraze a odvarala komponenty na tlacenku..u nas svankes...alebo jaternice......no.....boli to casy...teraz uz ani zima nie je taka ako tedy. tak teda krupy tam isli...boze ako to cloveku vypadne z hlavy.

  • Tereza J. | 14. 1. 2008 18:01

    Milenka, u más sa dáva krv do tej rajcupy, teda zabíjačkovej polievky, aj všetko to, čo píšeš, teda majoránka, ale nie ryža, ale krúpy. Je to dobrota, len teraz málo sa vidí, málokto zabíja doma. Väčšinou ľudia kupujú vyčistené polky prasaťa, a tam už nič moc neurobíš. Bóže, mne sa zbiehajú sliny:)))

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 16:31

    aha a este....ta ovarova polievka sa niekde vola obarky. neviem ci je identicka s ovarovou, pretoze tam ide okrem veci do ovarovej aj krv....a vela majoranky a ako zavarka ryza.....ale to uz si naozaj nepamatam celkom presne...

  • milena kubikova | 14. 1. 2008 16:26

    Pani Tereza J. ale teraz si Vas dovolim poopravit ja....Jana m je pravdepodobne na Strednom Slovensku , tam sa naozaj v urcitych castiach, okrem kapustnice a ovaru varievala polievka z bravcovych kosti. My sme do nej nezavarali halusky, ale domace siroke rezance. ja som tu poolievku nemusela, lebo bola prilis citit cerstvym masom, co ostalo na kostiach. Masiari, kt. chodili na zabijacky, v ziadnom pripade nedovolili aby sa tato polievka ochucovala magim, alebo vegetou a mne to potom citilo len ako mastna tepla voda....pokial si pamatam...naposledy som ju jedla hadam pred 30 rokmi, teraz by som hovorila mozno inak. Do zabijackovej kapustnice, sme nedavali ani zemiaky, ani jablko, ale paradajkovy pretlak, preto som sa naucila kydnut paradjkovy pretlak aj do kyslej fazule, alebo sosovice...to su tie krajove rozdiely. zabijackovu kapustnicu, ovar a bravcovu polievku som ako hovorim uz nejedla vyse 30 rokov, teraz sa uz kupuje tak leda len maso na klobasy. no co uz.

  • Hana | 14. 1. 2008 10:11

    Terezko,děkuji za radu ohledně halušek.Ještě jsem je nedělala,takže nemám zkušenosti.Teď je určitě vyzkouším.Ještě jednou moc děkuji.Hanka

  • Tereza J. | 13. 1. 2008 13:58

    Janičko, dovolím si ťa troška, poopraviť, kapustnica je jedna vec, bravčová polievka iná vec. A polievka, ktorá sa varí pri zabíjačke zo všetkého, čo je na tlačenku sa volá zabíjačková polievka, niekde jej hovoria rajcupa ( Zemplín, Šariš ), alebo prdelačka. Niekde sa jej hovorí ovarová polievka. Zabíjačková kapusta sa robí inak ako kapustnica : kyslá kapusta, bravčové rebierka , 2 bobkové listy, 5 guľôčok čierneho korenia, 3 guľôčky nového korenia, rascu, 1 jablko, 3 až 4 strúčiky cesnaku, 1 veľkú cibuľu, soľ, 2 až 3 lyžičky cukru, 2 až 3 zemiaky.Kapustu pokrájame nadrobno, mäso na menšie kúsky. Mäso dáme do hrnca, zajeme vodou a privedieme do varu, pridáme bobkový list, čierne korenie, nové korenie, rascu, ošúpané a na kocky pokrájané jablko, cesnak, cibuľu pokrájanú na kocky, soľ, cukor, a varíme asi 80 minút. pridáme kapustu a postrúhané zemiaky. Povaríme asi 20 minút. Ochucuje sa soľou, piprom a červenou mletou paprikou.

  • Jana Remková | 13. 1. 2008 11:26

    Kdo má rád rady ten vývat z vepřových kostí,tak ať zkusí do něj potom dát vodu ze zelí,pokud máte,škoda,že se zelí už skoro neprodává ze sudů.A jinak všechno stejně,jen více nakrájeného česneku a halušky.Je to polívka jak řemen,taky tam můžete dát trochu zelí,ale jen malinko.Na Slovensku se tomu říká kapustnice a dělají ji při zabíječce z vývaru všeho,co je na tlačenku.Jana

  • Tereza J. | 11. 1. 2008 19:51

    Hanka, halušky sú zo surových zemiakov, presne také, aké použijete na halušky s bryndzou, tvarohom, kapustou, kyslou kapustou...

  • Veronika Lindner | 11. 1. 2008 13:52

    Do uzene polevky je delala moje babicka,to byla basta!Muzu to jenom doporucit.

  • Jana m | 11. 1. 2008 09:48

    Táto polievka je spomienka na mladosť.Robievali sme ju po zabíjačke.

  • Hana | 11. 1. 2008 08:58

    Halušky se dělají ze syrových nebo vařených brambor?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kořenová zelenina Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Vepřové kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Úterní salát s rukolou

Úterní salát s rukolou

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Fazolky na kyselo
Fazolky na kyselo
34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

ONLINE: Hvězdy se slétají na slavný festival: Vary jdou do varu! Bartoškův syn úřaduje před Puppem

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Polévka z václavek
Polévka z václavek
Polévka z vaječné jíšky
Polévka z vaječné jíšky
Polévka z vajíček natvrdo
Polévka z vajíček natvrdo
Polévka z vepřových žaludků s kořenovou zeleninou
Polévka z vepřových žaludků s kořenovou…
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
  • Recepty.cz
  • Polévka z vepřových kostí s haluškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact