Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a uvaříme do měkka. Před dovařením přidáme na kostky nakrájené brambory a dovaříme. Hotovou polévku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a zakryté necháme dojít. Je dobré, pokud do polévky vložíme nakrájené kousky uzeného masa (já vařím tuto polévku z uzených žebírek a maso obereme do polévky).
Vývar dělám z uzených kostí (uzenářství Váhala za 29Kč/kg). Maso na závěr okrájím do polévky. Jen místo krupek dávám předvařenou rýži (dříve se provaří). Přidávám celer. Jinak vždy výtečná.
venyss venyss
|7. 3. 2010 17:25
Dělala jsem již vícekrát, je moc dobroučká, u nás ve škole se jí říkalo - selská polévka. 1.
Vašek Hladík
|31. 8. 2007 16:46
vinikající gastronomický zážitek - takto ji vařívala moje maminka a pak jsme ji jídávali jako děti na zápraží.
Eva Zábranská
|23. 12. 2006 14:59
Opravdu byla vynikající !!!!
draha kadlecová
|16. 8. 2006 19:47
polévka byla vynikající!
Pavlína Svitáková
|22. 3. 2006 13:57
Tak přesně takhle tuto polévku vařívala moje maminka.Fakt výtečná!