Kapustičky očistíme a opereme. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme tuk a kostičky cibule na něm orestujeme. Přidáme kapustičky a vývar. Přivedeme k varu a při střední teplotě asi 15 minut vaříme, přičemž zhruba po 5 minutách čtyři růžičky z polévky vyjmeme, opláchneme je studenou vodou a opatrně rozebereme na lístky.
2
Na suché pánvi opražíme slunečnicová semínka dozlatova. Sýr nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu rozšleháme v polévce na pyré. Vmícháme zakysanou smetanu a 2/3 sýra. Ochutíme solí, pepřem a muškátem.
3
Polévku ozdobíme kapustovými lístky, zbylými kostkami sýra a semínky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
gabu
|6. 1. 2015 15:35
Já teda s kauflandem problém neměla. Kapustu jsem koupila ve středu a v úterý jsem svlíkla jen první dva tři lístky a pod tím krásná zelená. Málem jsem je snědla dřív, než přišly do polívky :D
gabu
|6. 1. 2015 15:35
Já teda s kauflandem problém neměla. Kapustu jsem koupila ve středu a v úterý jsem svlíkla jen první dva tři lístky a pod tím krásná zelená. Málem jsem je snědla dřív, než přišly do polívky :D
Jednoduchá a moc dobrá polévka. Jen jsem ji "vylepšil" kořenovkou!!
Pozor na zeleninu z kauflandu. Ve čtvrtek jsem koupil 1kg růžičkové kapusty, uložil do ledice do přihrádky na zeleninu a v sobotu byla úplně žlutá!! Po okrájení mě zbylo cca) 400g použitelných růžiček....avšak žlutých.
Slávka
|22. 11. 2013 18:12
Vynikající polévka. Doporučuji všem. Opravdu nám velmi chutná.
Velice dobrá polévka, Nivu jsem zaměnila za obyčejný Eidam, neb mám malé dítě a chlapa, co nerad "smradlavé" sýry. Slunečnicová semínka jsme taktéž vynechali a místo zakysané smetany byla normální sladká. No, skoro jiný recept, co ? :-D
Veronika Glozarova
|1. 12. 2008 18:13
Včera jsem tuto polévku vařila a byla výborná. Je krémová a navíc ta niva tam opravdu dodává skvělou chuť. Moje známka je teda jednička :-)