Skvělá italská rajčatová polévka, které se jen tak žádná jiná nevyrovná! Připravte si doma tuto hustou a hřejivou dobrotu plnou rajčat a bazalky, která vás navíc báječně zasytí!
Rajčata pokrájíme, pokapeme olivovým olejem, osolíme, pocukrujeme a dáme péct.
2
Mezitím si připravíme bazalkový olej, který připravíme následujícím způsobem. Olivový olej zahřejeme na 100 °C. Přidáme listy bazalky, stonky si necháme do polévky. Olej s listy rozmixujeme. Výsledné pyré necháme překapat, abychom dostali čistý bazalkový olej.
Poté si připravíme základ na polévku. Na olivovém oleji orestujeme bazalkové stvoly, celé stroužky česneku (bez klíčků), necháme zkaramelizovat cukr, přidáme rajčatový protlak a také upečená rajčata rovnou z plechu. Vše zhruba 15 minut povaříme.