Skvělá italská rajčatová polévka, které se jen tak žádná jiná nevyrovná! Připravte si doma tuto hustou a hřejivou dobrotu plnou rajčat a bazalky, která vás navíc báječně zasytí!
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Mezitím si připravíme bazalkový olej, který připravíme následujícím způsobem. Olivový olej zahřejeme na 100 °C. Přidáme listy bazalky, stonky si necháme do polévky. Olej s listy rozmixujeme. Výsledné pyré necháme překapat, abychom dostali čistý bazalkový olej.
Poté si připravíme základ na polévku. Na olivovém oleji orestujeme bazalkové stvoly a celé stroužky česneku (bez klíčků). Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přidáme rajčatový protlak a také upečená rajčata rovnou z plechu. Vše zhruba 15 minut povaříme.