• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečených rajčat

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
8fotografií
Nahrát fotku
 

Skvělá italská rajčatová polévka, které se jen tak žádná jiná nevyrovná! Připravte si doma tuto hustou a hřejivou dobrotu plnou rajčat a bazalky, která vás navíc báječně zasytí!

Suroviny

4 porce
  • Ingredience na polévku:
    • 2
      kg rajčata zralá
    • 10
      g sůl na pečení
    • 20
      g cukr krupice na pečení
    • 40
      g olivový olej na pečení
    • 20
      g bazalka stvoly
    • 20
      g česnek
    • 40
      g cukr krupice do základu
    • 100
      g rajský protlak
    • 10
      g sůl do základu
  • Na bazalkový olej:
    • 100
      g olivový olej
    • 30
      g bazalka listy
  • Na ozdobu:
    • 1
      ks mozzarella
    • pepř mletý
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
2
Mezitím si připravíme bazalkový olej, který připravíme následujícím způsobem. Olivový olej zahřejeme na 100 °C. Přidáme listy bazalky, stonky si necháme do polévky. Olej s listy rozmixujeme. Výsledné pyré necháme překapat, abychom dostali čistý bazalkový olej.

RADA: Podívejte se, jak si vypěstovat čerstvé bylinky i v zimě.

3
Poté si připravíme základ na polévku. Na olivovém oleji orestujeme bazalkové stvoly a celé stroužky česneku (bez klíčků). Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat. Pak přidáme rajčatový protlak a také upečená rajčata rovnou z plechu. Vše zhruba 15 minut povaříme.

RADA: Jak uchovávat česnek?

4
Dle chuti dosolíme a propasírujeme. Servírujeme s natrhanou a opepřenou mozzarellou, bazalkovým olejem a lístky bazalky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky

Polévka z pečených paprik s…

Polévka z pečené kořenové zeleniny

Polévka z pečené kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Piknik
Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Restování Mixování Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cukr krupice Mozzarella Olivový olej Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
59
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
46
Klasické lečo
Klasické lečo
45
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem
Polévka z pečených rajčat se sýrovým…
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečených rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact