Mezitím připravte knedlíčky. V misce dobře promíchejte ricottu, žloutek a máslo. Přidejte strouhanku, nadrobno nasekané bazalkové lístky a dochuťte solí. Směs dobře promíchejte, měla by být vláčná, ale kompaktní, podle potřeby přidejte ještě trochu strouhanky. Vlhkýma rukama tvořte knedlíčky velikosti vlašského ořechu. V hrnci přiveďte k varu vodu, knedlíčky dejte do vroucí vody, jakmile vyplavou na povrch, vylovte je děrovanou naběračkou a nechte okapat na utěrce.
3
Opečené papriky dejte do mikrotenového sáčku a nechte pár minut zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semínek a pokrájejte na menší kousky.
V hrnci zpěňte na troše oleje nadrobno pokrájenou cibuli, nechte pár minut zesklovatět, přidejte papriky, krátce orestujte, nalijte rajčata a vývar. Vařte asi 5 minut na mírném plameni, dochuťte solí a pepřem. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka, rozdělte do talířů, přidejte knedlíčky, zakápněte olivovým olejem, přidejte trochu čerstvě namletého pepře a pár lístků bazalky.