• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečeného květáku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Provoněná kokosovým mlékem a doplněná křupavými semínky je tato polévka pozvánkou do gastronomického nebe. Jedna porce vám stačit nebude.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks květák větší
    • 5
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička římský kmín
    • 6
      lžíce semínka různé druhy
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks brambory
    • 300
      ml zeleninový vývar
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      snítka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, ochuťte římským kmínem a rukama promíchejte, aby se vše dobře obalilo. Rovnoměrně rozprostřete na plech a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 20 minut. Květák by se měl upéct dozlatova.

RADA: Příprava a vaření květáku

2
Mezitím připravte semínka na posypání. V misce promíchejte dýňová, slunečnicová a sezamová semínka, můžete přidat i ovesné vločky. Přidejte lžíci olivového oleje, lehce osolte, rozprostřete do malé zapékací misky a dejte na 10 minut do trouby ke květáku.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Cibuli nakrájejte na kostičky a zpěňte na troše oleje, přidejte oloupané brambory pokrájené na kousky, zalijte vývarem a vařte doměkka. Přidejte opečený květák (pár kousků si můžete schovat na ozdobu), rozmixujte vše ponorným mixérem dohladka, zalijte kokosovým mlékem, dobře promíchejte, ochuťte solí a prohřejte. Polévku podávejte posypanou opečenými semínky, nasekanou pažitkou a zakápnutou olejem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka s cizrnou

Květáková polévka s cizrnou

Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

Pikantní květák pečený vcelku

Pikantní květák pečený vcelku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kokosové mléko Květák Olivový olej Pažitka Římský kmín Semínka Sůl Zeleninový vývar

Majonéza bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Vánočka z domácí pekárny

Vánočka z domácí pekárny

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Majonéza bez vajec

Poslední sledované recepty

190
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
109
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
105
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
104
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
65
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

Jenovéfa Boková: Vary v ohrožení?! Zranila se při natáčení

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Polévka z pečených paprik s ricottovými…
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečeného květáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact