• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené zeleniny
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečené zeleniny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tato vydatná a hustá polévka z pečené zeleniny je výtečnou večeří, na které si pochutnají děti i dospělí. Je přirozeně veganská a bezlepková, zároveň výživná a plná chutí.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastinák)
    • 0,50
      ks květák
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks česnek palice
    • olivový olej
    • 1
      hrst semínka slunečnicová a sezamová
    • petrželka hladkolistá
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • chilli sušené, k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte cibuli pokrájenou na klínky a neoloupané stroužky česneku. Osolte, zakápněte asi 2 lžícemi oleje a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.

RADA: Krájení cibule

2
Mezitím na suché pánvi opražte semínka a nasekejte petrželku. Upečenou zeleninu přesuňte do hrnce, stroužky česneku vymáčkněte. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Odstavte a rozmixujte na krém. Polévku můžete naředit trochou vývaru či vody. Ochuťte solí a pepřem a dejte do misek. Každou porci zasypte semínky, petrželkou, zakápněte olejem a podle chuti přidejte chilli.

RADA: Trik s přesolenou polévkou

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelná polévka

Zelná polévka

Květáková polévka s hráškem

Květáková polévka s hráškem

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Pečení Vaření Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Cibule Kořenová zelenina Květák Olivový olej Petrželka Semínka Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Dýňové plátky v kořeněném těstíčku

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

57
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
38
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
37
Domácí lučina
Domácí lučina
35
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
30
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

Zemřel Oldo Hlaváček (†91) z pořadu Vtipnější vyhrává: Covidová doba ho semlela!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Polévka z Nivy
Polévka z Nivy
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené zeleniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact