• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečené kořenové zeleniny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá krémová polévka z pečené mrkve, petržele, celeru a červené řepy, ochucená citronovou šťávou, se servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel kořenová
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks červená řepa
    • olivový olej
    • 3
      snítka tymián + na ozdobu
    • 1,20
      l zeleninový vývar 1,2 - 1,5 l
    • citronová šťáva
    • smetana 12% na dokončení
    • vlašské ořechy na dokončení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a pečte, dokud jí nezačnou zlátnout okraje, asi 40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit brokolicovou polévku se smetanou

2
Upečenou zeleninu a lístky tymiánu přendejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut, pak hrnec odstavte a polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polévku servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s modrým sýrem

Celerová polévka s modrým sýrem

Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Červená řepa Česnek Citronová šťáva Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vlašské ořechy Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

33
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
27
Lečo s bulgurem a cizrnou
Lečo s bulgurem a cizrnou
23
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
17
Vajíčková pomazánka z lučiny
Vajíčková pomazánka z…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z Nivy
Polévka z Nivy
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact