• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečené kořenové zeleniny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá krémová polévka z pečené mrkve, petržele, celeru a červené řepy, ochucená citronovou šťávou, se servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel kořenová
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks červená řepa
    • olivový olej
    • 3
      snítka tymián + na ozdobu
    • 1,20
      l zeleninový vývar 1,2 - 1,5 l
    • citronová šťáva
    • smetana 12% na dokončení
    • vlašské ořechy na dokončení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a pečte, dokud jí nezačnou zlátnout okraje, asi 40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit brokolicovou polévku se smetanou

2
Upečenou zeleninu a lístky tymiánu přendejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut, pak hrnec odstavte a polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polévku servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s modrým sýrem

Celerová polévka s modrým sýrem

Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Červená řepa Česnek Citronová šťáva Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vlašské ořechy Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Maďarská variace

Maďarská variace

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky

Míchaná vejce (nejen) s romadůrem…

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

66
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
25
Cronuty
Cronuty
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

Moderátor Evropy 2 Cerha a Tess Lojkásková: Tajuplná svatba

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z Nivy
Polévka z Nivy
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact