• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z pečené kořenové zeleniny

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené kořenové zeleniny
5fotografií
Nahrát fotku
 

Hustá krémová polévka z pečené mrkve, petržele, celeru a červené řepy, ochucená citronovou šťávou, se servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks červená cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel kořenová
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks červená řepa
    • olivový olej
    • 3
      snítka tymián + na ozdobu
    • 1,20
      l zeleninový vývar 1,2 - 1,5 l
    • citronová šťáva
    • smetana 12% na dokončení
    • vlašské ořechy na dokončení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180°C. Všechnu zeleninu očistěte a větší kusy překrájejte na menší. Vložte na pekáč, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a pečte, dokud jí nezačnou zlátnout okraje, asi 40 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit brokolicovou polévku se smetanou

2
Upečenou zeleninu a lístky tymiánu přendejte do hrnce, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Vařte na mírném plameni asi 10 minut, pak hrnec odstavte a polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Polévku servírujte se smetanou, tymiánem a nasekanými vlašskými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s rybou

Celerová polévka s modrým sýrem

Celerová polévka s modrým sýrem

Polévka z kořenové zeleniny

Polévka z kořenové zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Vaření Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Červená cibule Červená řepa Česnek Citronová šťáva Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petržel Smetana 12% Sůl Tymián Vlašské ořechy Zeleninový vývar

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Krůta po americku

Krůta po americku

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

80
Uzená krkovice s lepenicí s kysaným zelím
Uzená krkovice s…
72
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
56
Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki
Salát a la Tabouleh s…
54
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z mletého masa s fazolemi
Polévka z Nivy
Polévka z Nivy
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z paprik a rajčat
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného květáku
Polévka z pečeného květáku
  • Recepty.cz
  • Polévka z pečené kořenové zeleniny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact