Na oleji zprudka osmažíme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na kolečka mrkev, na kolečka petržel a na kostky celer. Zalijeme vodou a vaříme, dokud není zelenina měkká - asi 30 minut. Poté přidáme hrášek s kukuřicí, majoránku mletý kmín, popř. osolíme, zlehka vlijeme rozšlehané vajíčko a povaříme ještě asi 3 minuty.
2
Do talíře vložíme uvařné zavářkové nudle a zalijeme polévkou. Můžeme posypat petrželovou natí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Přikrylová
|16. 1. 2007 16:41
Uveďte prosím, kolik se má dát vody.
Renata Kolářová
|16. 1. 2007 13:14
Já používám hovězí mleté maso do gulášové polévky,namleté je lepší hlavně pro děti, kterým se kousky hovězího špatně kousají, vždycky zůstalo na dně talíře.
Maruš
|16. 1. 2007 09:58
Taky používám občas na polévku mleté maso,ale nerestuju,rozcupuju ho na malé kousky a dávám přímo do vody.Používám i na gulášovou polévku,ale to už osmahnu na oleji s cibulkou a paprikou.