Sezóna medvědího česneku je velmi krátká, proto si užijte aromatických listů naplno. Připravte si např. domácí pesto nebo uvařte tuto úžasnou polévku s vejci na tvrdo.
V hrnci rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte brambory, dobře je obalte cibulí s olejem, přidejte máslo, zakryjte poklicí a 15 minut za nízké teploty vařte, podle potřeby přilite vodu, ale jen tak, aby se zelenina nespálila.
Pak vlijte vývar, přiveďte ho k varu a vsypte medvědí česnek. Až zavadne, budou stačit 2 minuty, polévku odstavte a rozmixujte.
Vmíchejte smetanu i pesto, vraťte na sporák a nechte prohřát. Podle chuti přidejte ještě pesto, případně polévku dosolte. Rozdělte na talíře, přidejte rozkrojená vejce a ihned podávejte s pečivem nebo domácími tyčinkami.