• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z lišek

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud v lese narazíte na tyhle žluté krásky, určitě je přidejte do košíku. Můžete z nich připravit spoustu houbových lahůdek - třeba skvělou krémovou liškovou polévku.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 300
      g lišky (čerstvé)
    • 300
      g brambory
    • 3
      lžička petrželka (nasekaná)
    • 1
      l kuřecí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      snítka kopr (čerstvý)
    • 1
      ks vejce (pošírované k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky. Několik lišek můžeme odložit stranou, orestovat je na másle a použít na ozdobení hotové polévky.

RADA: Vyzkoušejte recepty i na další houbové polévky

2
Základ polévky začneme pozvolna opékat. Dále přidáme nasekanou petrželku a cca 5 minut vše společně opékáme.

RADA: Na jaké nejchutnější houby můžete v lese narazit?

3
Houby osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (zprvu doporučujeme přilít cca 700 ml vývaru a dále ho pak průběžně dolévat, abychom docílili ideální konzistence polévky). Polévku cca 10 minut povaříme, aby brambory změkly.

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

4
Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka. Na konec ji dochutíme octem, který necháme krátce odpařit varem, zjemníme ji smetanou a dochutíme pepřem. Dle chuti můžeme přidat také nasekaný kopr nebo ho použijeme pouze na ozdobu. Polévku můžeme ozdobit také orestovanými liškami a podáváme ji ideálně spolu s pošírovaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kopr Kuřecí vývar Lišky Máslo Ocet Pepř mletý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Hnětynky

Hnětynky

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

31
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Vepřové na pomerančích
Vepřové na pomerančích
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

Eva Decastelo (47) v celé kráse: Nahá a odvážná!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího česneku s pestem
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact