• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
Napište svůj komentář k receptu

Polévka z lišek

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
Polévka z lišek
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pokud v lese narazíte na tyhle žluté krásky, určitě je přidejte do košíku. Můžete z nich připravit spoustu houbových lahůdek - třeba skvělou krémovou liškovou polévku.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks šalotka
    • 50
      g máslo
    • 300
      g lišky (čerstvé)
    • 300
      g brambory
    • 3
      lžička petrželka (nasekaná)
    • 1
      l kuřecí vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce ocet
    • 3
      snítka kopr (čerstvý)
    • 1
      ks vejce (pošírované k podávání)

Postup přípravy receptu

1
Lišky očistíme. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku. Když je šalotka hotová, přidáme nakrájené lišky. Několik lišek můžeme odložit stranou, orestovat je na másle a použít na ozdobení hotové polévky.

RADA: Vyzkoušejte recepty i na další houbové polévky

2
Základ polévky začneme pozvolna opékat. Dále přidáme nasekanou petrželku a cca 5 minut vše společně opékáme.

RADA: Na jaké nejchutnější houby můžete v lese narazit?

3
Houby osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem (zprvu doporučujeme přilít cca 700 ml vývaru a dále ho pak průběžně dolévat, abychom docílili ideální konzistence polévky). Polévku cca 10 minut povaříme, aby brambory změkly.

RADA: Jak rychle oloupat brambory?

4
Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme dohladka. Na konec ji dochutíme octem, který necháme krátce odpařit varem, zjemníme ji smetanou a dochutíme pepřem. Dle chuti můžeme přidat také nasekaný kopr nebo ho použijeme pouze na ozdobu. Polévku můžeme ozdobit také orestovanými liškami a podáváme ji ideálně spolu s pošírovaným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Kopr Kuřecí vývar Lišky Máslo Ocet Pepř mletý Petrželka Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
20
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
19
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Polévka z jarních cibulek
Polévka z jarních cibulek
Polévka z kapra
Polévka z kapra
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z kořenové zeleniny
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z mangoldu s plísňovým sýrem
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího česneku s pestem
  • Recepty.cz
  • Polévka z lišek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact